Prekinuta sjednica, nisu došli Abazović, Injac i Brđanin

Na sjednici skupštinskog odbora je trebalo da se nastave kontrolna saslušanja povodom postupanja pripadnika policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra

22140 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Predsjednik odbora Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Predsjednik odbora Milan Knežević, Foto: Boris Pejović

Sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, koja je danas nastavljena u prostorijama za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti, prekinuta je nakon kraćeg zasjedanja.

Na sjednicu nisu došli potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministarka odbrane Olivera Injac i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

"Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu su u današnjem nastavku 17. sjednice, razmotrili tačku dnevnog reda 'Tekuća pitanja'. O terminu daljeg nastavka 17. sjednice Odbora, javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz Skupštine.

Na sjednici je trebalo da se nastavi kontrolno saslušanje Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ministarke Injac, Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodraga Bešovića povodom postupanja pripadnika Uprave policije, bezbjednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra.

Tada su u prijestonici održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Višesatna sjednica počela je 27. septembra. Prvi dio bio je otvoren za javnost, a drugi je održan u gluvoj sobi.

Sjednica je tada prekinuta jer su poslanici od Vukšića tražili da ne anonimizira imena osoba koji se pominju u odgovorima, već da ih dostavi onima koji imaju pristup tajnim podacima.

Bonus video: