kako obezbijediti stabilnost regiona, osnažiti regionalnu saradnju i riješiti regionalne konflikte

Đukanović sjutra u Ljubljani, učestvuje na Samitu EU - Zapadni Balkan

"Na Samitu se očekuje usvajanje Deklaracije sa Brda koja će potvrditi evropsku perspektivu ZB i privrženost EU politici proširenja", navodi se u saopštenju

8272 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u Ljubljanu gdje će na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i predsjednika Vlade Slovenije, zemlje predsjedavajuće Savjetom EU Janeza Janše, učestvovati na Samitu EU - Zapadni Balkan (EU Western Balkans Summit) na Brdu kod Kranja.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika, samit će biti važna prilika za diskusiju o tome kako obezbijediti stabilnost regiona, osnažiti regionalnu saradnju i riješiti regionalne konflikte.

Lideri će, navode oni, razgovarati i o socio-ekonomskim posljedicama pandemije i planu za oporavak u skladu sa Ekonomsko-investicionim planom.

"Na Samitu se očekuje usvajanje Deklaracije sa Brda koja će potvrditi evropsku perspektivu ZB i privrženost EU politici proširenja. Pored šefova država i vlada EU i ZB, na Samitu će učestvovati i Predsjednik Evropskog parlamenta, predstavnici Savjeta za regionalnu saradnju, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i Svjetske banke", piše u saopštenju.