Đukanović u zvaničnoj posjeti Gruziji: Razgovarao sa Zurabišvili

On je kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore dočekan sa najvišim vojnim i državnim počastima

8742 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Đukanović i predsjednica Gruzije, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i predsjednica Gruzije, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 07.10.2021. 15:07h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Gruziji na poziv predsjednice te države Salome Zurabišvili.

On je kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore dočekan sa najvišim vojnim i državnim počastima.

"Nakon ceremonije dočeka, predsjednici Đukanović i Zurabišvili imali su tet-a-tete razgovor, koji su nastavili na susretu delegacija Crne Gore i Gruzije", navodi se u saopštenju.

Đukanović je rano jutros doputovao u zvaničnu posjetu Gruziji.

Milo Đukanović Gruzija
foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Iz kabineta predsjednika juče je saopšteno da će Đukanović, nakon ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, imati tet-a-tete razgovor sa predsjednicom Gruzije, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Gruzije, nakon čega su planirane izjave za javnost.

Tokom zvanične posjete, Đukanović će imati susret i sa predsjednikom Vlade Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, koji će u čast Đukanovića prirediti i radni ručak, naveli su iz predsjednikovog kabineta.

Đukanović će položiti i vijenac na Trgu heroja.

Posjeta Gruziji je prva zvanična posjeta na najvišem predsjedničkom nivou od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Gruzije.

Bonus video: