Smit i Rajan pisali Bečiću: Vlada Australije podržava aspiracije Crne Gore da pristupi EU

U čestitki upućenoj Bečiću, predstavnici australijskog Parlamenta, kako su rekli iz Skupštine, ističu da su sa zadovoljstvom primili vijest o nedavnom osnivanju Grupe prijateljstva Crne Gore i Australije u crnogorskom Parlamentu

3400 pregleda 7 komentar(a)
Smit i Rajan, Foto: Skupština Crne Gore
Smit i Rajan, Foto: Skupština Crne Gore

Vlada Australije podržava aspiracije Crne Gore da pristupi Evropskoj uniji (EU), kazali su predsjednik Predstavničkog doma Australije Toni Smit i predsjednik Senata Australije Skot Rajan.

Oni su, u čestitki predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću povodom 15. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Australije i Crne Gore, kazali da ih raduju stalni pozitivni odnosi između dvije države i parlamenta.

U čestitki upućenoj Bečiću, predstavnici australijskog Parlamenta, kako su rekli iz Skupštine, ističu da su sa zadovoljstvom primili vijest o nedavnom osnivanju Grupe prijateljstva Crne Gore i Australije u crnogorskom Parlamentu.

Oni su, kako se navodi u saoštenju, naglasili važnost snažnih međuparlamentarnih odnosa dvije zemlje, dok, kako navode „svi radimo na tome da se nosimo sa stalnim izazovima koje predstavlja globalna pandemija.“

Iz Skupštine navode da su Smit i Rajan istakli da se raduju daljem razvoju međuparlamentarnog odnosa dvije države.

“Kako kroz grupu prijateljstva, tako i kroz Mrežu za Južnu Evropu Parlamenta Australije, kao i to da Australija cijeni svoj odnos sa Crnom Gorom koji je izgrađen na dugotrajnim vezama među ljudima”, kaže se u saopštenju.

Iz Skupšine su kazali da su Smit i Rajan prenijeli stav da "Vlada Australije podržava aspiracije Crne Gore da pristupi Evropskoj uniji i sa interesovanjem prati njen napredak u tako važnom pitanju."

"Takođe, istakli su da izuzetno cijene članstvo Crne Gore u NATO-u, konstatujući blisku saradnju koju Crna Gora i Australija imaju u međudržavnim forumima, kao i to da se raduju stalnim pozitivnim odnosima između naše dvije države i parlamenta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: