Kordić očekuje izbalansiran izvještaj o napretku

Evropska komisija će tražiti da se nastave reforme izbornog zakonodavstva, ističe glavna pregovaračica

3377 pregleda 0 komentar(a)
Kordić, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Kordić, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić kazala je da od Evropske komisije očekuje izbalansiran Izvještaj o napretku, te da će u fokusu biti najvažnija poglavlja. Takođe, ističe da će Evropska komisija tražiti da se nastave reforme izbornog zakonodavstva.

"Očekujem od Evropske komisije izbalansiran Izvještaj o napretku, a u fokusu će najvjerovatnije biti temeljna poglavlja. U Izvještaju će Evropska komisija svakako tretirati i izborno zakonodavstvo, jer je to relevantna tema, a bilo je puno preporuka od strane ODIHR-a da se uskladi izborno zakonodavstvo", rekla je Kordić za Radio Crne Gore.

Svakako je, kako je dodala, dobro da postoje radna tijela u Skupštini koja se bave izbornim zakonodavstvom, ali će Evropska komisija tražiti da se reforme ubrzaju.

"U Skupštini postoje radna tijela koja se bave izbornim zakonodavstvom, a u fokusu je nekoliko zakona. No, Evropska komisija će ohrabriti da se rad na reformi ubrza. U predstojećem izvještaju o napretku svakako će biti prisutna preporuka da se od Crne Gore očekuje da reformiše izborno zakonodavstvo", zaključila je Kordić, kako prenosi Portal RTCG.

Bonus video: