Đukanović, Krivokapić, Rajzing Rajnke... na 2BS Forumu

Iz Atlantskog saveza Crne Gore saopštili su da ove godine obilježavaju 15 godina predanog rada na jačanju demokratije, bezbjednosti i stabilnosti u državi i širem regionu

10027 pregleda 6 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Atlantski savez Crne Gore
Krivokapić, Foto: Atlantski savez Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Milo Đukanović, ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, samo su neki od učesnika ovogodišnjeg To Be Secure (2BS) foruma.

Jedanaesti 2BS Forum, jedan od najznačajnijih političko-bezbjednosnih konferencija u Jugoistočnoj Evropi u organizaciji Atlantskog saveza Crne GoreAtlantskog saveza Crne Gore, biće održan u petak, 15. oktobra u Budvi.

Među učesnicima foruma su i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja i novi izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar odbrane Slovenije Matej Tonin, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović...

Iz ASCG su saopštili da ove godine obilježavaju 15 godina predanog rada na jačanju demokratije, bezbjednosti i stabilnosti u državi i širem regionu.

"Forum, kao vodeća konferencija Atlantskog saveza Crne Gore i glavni događaj u Jugoistočnoj Evropi, u cilju podržavanja i zagovaranja ovih ideja okuplja predsjednike, premijere, ministre, zatim poslanike i diplomate, predstavnike međunarodnih organizacija, kao i stručnjake iz oblasti bezbjednosti sa obje strane Atlantika, koji će voditi diskusije o regionalnim i globalnim trendovima i izazovima".

"Prilagođavajući se uslovima i uz poštovanje mjera u borbi sa COVID-19 pandemijom, 2BS Forum će i ove godine biti organizovan u hibridnom formatu koji podrazumijeva organizaciju događaja sa prisustvom najprominentnijih učesnika na licu mjesta, uz poštovanje ograničenja i mjera za organizaciju događaja u zatvorenom prostoru. Osim toga planirano je i uključenje govornika iz inostranstva putem onlajn platformi. 2BS Forum će biti uživo emitovan na našim oficijalnim kanalima", naveli su iz ASCG.

Bonus video: