Đukanović: CG ostaje stabilno na svom opredjeljenju da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira saradnju

Prema njihovim riječima ona je uručila Đukanoviću pozivno pismo šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana za učešće na Samitu održivosti koji se održava u Abu Dabiju u januaru naredne godine, uz najbolje želje za nastavak ranije utemeljene saradnje i dalji razvoj međudržavnih odnosa

2959 pregleda 7 komentar(a)
Đukanović i al Šamsi, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović i al Šamsi, Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu al Šamsi, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

"Uz zahvalnost za prihvatanje inicijative za susret ambasadorka Al Šamsi je istakla da visoko cijeni gostoprimstvo i prijateljstvo Crne Gore i Predsjednika lično prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima", kazali su.

Prema njihovim riječima ona je uručila Đukanoviću pozivno pismo šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana za učešće na Samitu održivosti koji se održava u Abu Dabiju u januaru naredne godine, uz najbolje želje za nastavak ranije utemeljene saradnje i dalji razvoj međudržavnih odnosa.

Đukanović je, kako dalje navode, uz zahvalnost za poziv sa zadovoljstvom prihvatio učešće na Samitu tokom nedjelje održivosti, cijeneći da je kako dalje objašnjavaju riječ o impresivnoj ideji i događaju koji tradicionalno organizuju UAE.

Dodaju da je Đukanović pozdravio doprinos ambasadorke očuvanju i unapređenju odnosa između dvije zemlje tokom njenog mandata.

"Crna Gora ostaje stabilno na svom opredjeljenju da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju, poručio je Predsjednik", kaže se u saopštenju.

Dodaju kako je Đukanović podsjetio da dvije države imaju razuđenu i razvijenu saradnju u gotovo svim resorima uz uvjerenje da će se na dobro postavljenim temeljima ona i dalje unapređivati.

Kako su dalje naveli sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim geopolitičkim kretanjima u svijetlu nedavno održanog Samita EU-ZB i dalje evropske perspektive Crne Gore i regiona

Bonus video: