U četvrtak će raspravljati o pronevjeri novca prethodnog saziva Skupštine

U prethodnom, 26. sazivu Skupštine (2016-2020), parlamentarnu većinu činila je Demokratska partija socijalista (DPS), sa koalicionim partnerima (SD, BS, albanske partije, LP, HGI). Predsjednik Skupštine bio je Ivan Brajović (SD)

5612 pregleda 3 komentar(a)
Sa ranije sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore
Sa ranije sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu raspravljaće u četvrtak o postupanju nadležnih organa u vezi sa pronevjerom novca i falsifikovanjem isprava u računovodstvu Skupštine u prethodnom sazivu.

Na dnevnom redu je, kako je najavljeno, donošenje odluke o održavanju konsultativnog saslušanja povodom prikupljanja informacija i činjenica o postupanju i aktivnostima nadležnih organa vlasti u vezi pronevjere novca i falsifikovanje isprava u računovodstvu Skupštine u 26. sazivu.

U prethodnom, 26. sazivu Skupštine (2016-2020), parlamentarnu većinu činila je Demokratska partija socijalista (DPS), sa koalicionim partnerima (SD, BS, albanske partije, LP, HGI). Predsjednik Skupštine bio je Ivan Brajović (SD).

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica (Demokrate), najavio je ranije da će se to tijelo baviti brojnim aferama iz prethodnog perioda.

”Vrijeme je da se sazna istina, a prije svega istina o postupanju organa vlasti u onim spornim slučajevima koji godinama, pa čak i decenijama, opterećuju javnost, najviše usljed snažne kriminogene pozadine. Vrijeme je da se sazna istina o slučajevima o kojima se decenijama ćutalo sa najviših instanci sve tri grane vlasti. Na kraju, mora se napokon saznati istina o tome ko je, kako i zašto doveo do protivzakonitog i selektivnog postupanja organa vlasti, u cilju zataškavanja afera i prikrivanja počinilaca kriminalnih djela. Bez istine, nema pravde, a bez pravde nema prosperiteta našeg društva”, saopštio je ranije Koprivica.

Na dnevnom redu sjednice odbora je i Izvještaj o održanom kontrolnom saslušanju vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca povodom razmatranja posebnih izvještaja o radu, sa predlogom zaključaka.

Bonus video: