Crno na bijelo: Bečić da hitno sazove sjednicu kako bi se izabrao Tužilački savjet

"Svako prolongiranje izglasavanja novog Tužilačkog savjeta značilo bi da neko svjesno blokira Crnu Goru na njenom evropskom putu i opstruira borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju

17567 pregleda 952 reakcija 79 komentar(a)
Foto: Crno na bijelo
Foto: Crno na bijelo

Poslanički klub Crno na bijelo pozvao je predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da hitno sazove sjednicu parlamenta, sa prvom tačkom dnevnog reda - izglasavanje Tužilačkog savjeta.

"Pandora papiri još jednom su nepobitno pokazali zbog čega je neophodna apsolutna reforma Tužilaštva, kako ne bi, kao mnoge do sada, završila u fiokama. Krajnje je vrijeme da se, kao vlast, ponesemo odgovorno prema građanima Crne Gore i ispunimo obećanja koja smo dali tokom predizbornih kampanja, a koja se odnose na dugo očekivane promjene i reforme tužilaštva, kako bi mnoge afere koje su decenijama potresale Crnu Goru dobile epilog kakav zaslužuju”, navodi se u saopštenju.

Svako prolongiranje izglasavanja novog Tužilačkog savjeta značilo bi da neko svjesno blokira Crnu Goru na njenom evropskom putu i opstruira borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, poručili su iz poslaničkog kluba Crno na bijelo.

"Evo prilike da ostale kolege iz vladajuće većine pokažu da im prioritet nijesu funkcije i borba za fotelje. Još jednom pozivamo predsjednika Skupštine da bez odlaganja zakaže sjednicu Skupštine Crne Gore kako bismo izglasali novi Tužilački savjet”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: