Krivokapić: Ako se ne stvore uslovi, može biti bojkota predsjedničkih izbora

Lider Socijaldemokratske partije je kazao da je državni udar, bilo da se desio onako kako kaže optužnica ili da ga je neko montirao, zaustavio demokratizaciju Crne Gore, ali da to stanje ne može dugo trajati
68 komentar(a)
CGO, Ranko Krivokapić, građanska opozicija, Foto: Zoran Đurić
CGO, Ranko Krivokapić, građanska opozicija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2017. 17:48h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić najavio je da bi građanska opozicija mogla bojkotovati predsjedničke izbore, ukoliko se za njih, kako je kazao, ne stvore normalni uslovi.

"Biće ove sedmice sastanak građanske opozicije, da pripremimo akciju, da vidimo da li je moguće više izlaziti na izbore u ovim uslovima. Kao što znate mi izlazimo na lokalne izbore u neravrnopravnim uslovima kako bismo sačuvali političku stabilnost na nekom nivou. Međutim, predsjednički izbori bez normalnih uslova su prilika da razmislimo o bojkotu, da samim tim radikalizujemo stanje, da idemo ka makedonskom scenariju", rekao je Krivokapić novinarima nakon konferencije Centra za građansko obrazovanje (CGO) pod nazivom Stabilokratija ili demokratija."

"Ja preferiram ono što smo postigli kroz parlamentarni dijalog, to je crnogorski scenario, da uz parlamentarni dijalog dođemo do prelazne vlade bilo kojeg tipa, ona je otvorena za modeliranje, uz građanski sektor i sve ostalo, da bi se pripremili ti izbori. DPS-ova Vlada ne može da pripremi nijedne izbore, ali mi investiramo u budućnost Crne Gore trpjeći na lokalnim izborima, svakako nespremni da na državne izbore ponovo izađemo u uslovima u kojima ne možete dobiti", rekao je Krivokapić.

On je kazao da je državni udar, bilo da se desio onako kako kaže optužnica ili da ga je neko montirao, zaustavio demokratizaciju Crne Gore, ali da to stanje ne može dugo trajati.

Bonus video: