uručio im akreditivna pisma

Đukanović primio novoimenovane ambasadore Markovića i Šofranac Ljubojević

Šofranac Ljubojević je da će mandat posvetiti prioritetnim ciljevima za dobrobit i interes Crne Gore, naročito u domenu ekonomske saradnje i na polju kulture i obrazovanja, kao i na planu jačanja podrške integraciji Crne Gore u evropske strukture

8728 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas novoimenovane ambasadore Crne Gore pri EU i u Italiji Petra Markovića i Milenu Šofranac Ljubojević i uručio im akreditivna pisma.

Đukanović je Markoviću izbor na važnu dužnost za Crnu Goru i poželio uspjeh u obavljanju diplomatske misije.

Uz zadovoljstvo što će naša država imati svog predstavnika na tako važnoj poziciji za Crnu Goru, imajući u vidu nivo odnosa sa EU, dinamiku procesa pregovaranja i stalno potenciranje ambicije da postanemo članica EU, Đukanović je Markoviću poželio da optimalno obavi posao sa stanovišta interesa Crne Gore, dajući neophodan impuls oživljvavanju procesa i doprinoseći ostvarenju strateškog cilja.

Marković je uz zahvalnost za čestitke i datu saglasnost za, kako je kazao, izazovnu i odgovornu funkciju, iskazao uvjerenje da će opravdati ukazano povjerenje i sa konkretnim planom rada, snažeći kapacitete Misije, prenositi poruke o Crnoj Gori kao budućoj državi članici.

Đukanović i marković
foto: Predsjednik.me

Đukanović je uz čestitke za imenovanje ambasadorki Šofranac Ljubojević, podsjetio na značaj saradnje sa važnim susjedom i partnerskom zemljom Italijom, uz uvjerenje da će novoimenovana ambasadorka u Rimu, ukazano povjerenje iskoristiti na najbolji mogući način u službi prioritetnih interesa naše zemlje.

Takođe je ukazao na značaj političke saradnje sa Italijom kao međunarodnim partnerom koji u kontinuitetu pruža snažnu podršku integraciji Crne Gore i regiona, kao i na mogućnosti jačanja bilateralnih veza naročito u oblasti ekonomije, investicija i standarda.

Šofranac je uz zahvalnost za prijem i čast koja joj je ukazana ovom prilikom, apostrofirala na visoki značaj jačanja veza sa susjednom zemljom sa kojom dijelimo istorijske i partnerske odnose.

Naglasila je da će mandat posvetiti prioritetnim ciljevima za dobrobit i interes Crne Gore, naročito u domenu ekonomske saradnje i na polju kulture i obrazovanja, kao i na planu jačanja podrške integraciji Crne Gore u evropske strukture.