Šofranac Ljubojević: Crna Gora je u posljednjih godinu pokazala zrelost demokratije...

Šofranac Ljubojević je konstatovala da je važno poslati poruku jer, kako je kazala "upravo je sada sazreo trenutak kada Crna Gora očekuje da njeni napori na putu pristupanja budu vrednovani"

4483 pregleda 6 komentar(a)
Šofranac Ljubojević i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Šofranac Ljubojević i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora je samo u posljednjih godinu pokazala zrelost demokratije, sposobnost da se funkcioniše u izazovnim situacijama koje su obilježile minuli period i potpunu usklađenost sa politikama Evropske unije (EU), saopštila je novoimenovana ambasadorka Crne Gore u Italiji, Milena Šofranac Ljubojević.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da se predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić danas sastao sa Šofranac Ljubojević.

Šofranac Ljubojević je konstatovala da je važno poslati poruku jer, kako je kazala "upravo je sada sazreo trenutak kada Crna Gora očekuje da njeni napori na putu pristupanja budu vrednovani."

Iz Skupštine je saopšteno da je "konstatujući prednost odličnih odnosa dvije prijateljske zemlje, Bečić poželio Šofranac Ljubojević uspješan mandat, uz očekivanje da će svojim diplomatskim angažmanom dodatno doprinijeti tješnjoj saradnji".

"On se osvrnuo na prethodne sastanke sa italijanskim zvaničnicima tokom kojih je apostrofirana važnost podsticaja evropske perspektive regiona Zapadnog Balkana", piše u saopštenju.

Iz Skupštine su kazali da je "uz iskazano zadovoljstvo susretom, Šofranac Ljubojević ukazala na značaj frekventnije saradnje dvije zemlje i naglasila da će se tokom svog mandata snažno zalagati da se glasnije čuje glas podrške Italije u pravcu integracije naše zemlje u EU".

"Ona je ukazala na neophodnost jačanja ekonomskih, privrednih i kulturnih veza naše zemlje, navodeći da "Crna Gora ima što da pokaže". U tom kontekstu, ambasadorka Šofranac Ljubojević je naglasila da je Crna Gora, samo u poslednjih godinu pokazala zrelost demokratije, potom sposobnost da se funkcioniše u izazovnim situacijama koje su obilježile minuli period i potpunu usklađenost sa politikama EU, uz konstataciju da je važno poslati poruku jer, kako je kazala "upravo je sada sazreo trenutak kada Crna Gora očekuje da njeni napori na putu pristupanja budu vrednovani".", piše u saopštenju.

Iz Skupštine je saopšteno da je obostrano iskazano ubjeđenje da će tokom mandata novoimenovane ambasadorke doći do intenziviranja parlamenatrne diplomatije posredstvom nedavno formirane Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Senata Italije.

"Bečić je tokom razgovora podijelio stavove da će Skupština tokom 27. saziva dati puni doprinos u pravcu istinskih reformi našeg društva, te da će nova parlamentarna većina ostati čvrsto dosljedna u sprovođenju spoljnopolitičkog kursa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: