Injac: Mjesecima trpim pritiske Specijalne tužiteljke Lidije Mitrović, čast mi je što me goni tužilac bivše vlasti

"Vjerovatno je Specijalna državna tužiteljka pomislila da će ovo MO, kao i ono prošlo namještati konkurse za visoko rangirani državni i politički establišment. Tog filma više gledati nećete"

72732 pregleda 390 reakcija 130 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković
Injac, Foto: Luka Zeković

Ministarka odbrane Olivera Injac kazala je za "Vijesti" da joj je čast što je "goni tužilac bivše vlasti".

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potpisao je zahtjev za skidanje imuniteta Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja.

"Čast mi je što me goni tužilac bivše vlasti. Za mene to predstavlja dokaz da strukture koje ti pojedinci štite nemaju kontakte u Ministarstvu odbrane, te da je Ministarstvo odbrane konačno postalo resor koji se vodi u skladu Ustavom i zakonom", kazala je Injac.

Dodala je da je u interesu javnosti da se sazna sadržaj zahtjeva za skidanje imuniteta.

"Jer me SDT koje treba da goni učinioce najtežih krivičnih djela, lažno optužuje za navodno nezakonito zasnivanje radnog odnosa za dva lica u Ministarstvu odbrane. Naime, istina je u tome što mjesecima trpim pritiske Specijalne državne tužiteljke, Lidije Mitrović, koja zloupotrebljavajući službeni položaj u SDT, pokušava da svog sina pošalje na Vojnu akademiju u Grčku, suprotno pozitivnim unutrašnjim propisima Ministarstva odbrane. Vjerovatno je Specijalna državna tužiteljka pomislila da će ovo MO, kao i ono prošlo namještati konkurse za visoko rangirani državni i politički establišment. Tog filma više gledati nećete", poručila je Injac.

Povezani članci

14. Oktobar 2021.

SDT traži skidanje imuniteta Injac

O skidanju imuniteta prvo treba da se izjasni Administrativni odbor, pa onda i Skupština.

Bonus video: