Vijeće za nacionalnu bezbjednost u ponedjeljak o izvještaju o Cetinju

Abazović obavijestio premijera da mu Biro još nije dostavio Izvještaj, jer sjednica tog tijela nije završena, pošto predsjednik Komisije, Dragan Ivanović, nije bio tu ove sedmice

26845 pregleda 12 komentar(a)
Sa ranije sjednice Vijeća, Foto: Vlada Crne Gore
Sa ranije sjednice Vijeća, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za ponedjeljak sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj će glavna tema biti Izvještaj o postupanju bezbjednosnog sektora tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Izvještaj je sačinila Komisija, koju je formirao Biro za operativnu koordinaciju.

Kako saznaje Televizija Vijesti, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović obavijestio je premijera da mu Biro još nije dostavio Izvještaj jer sjednica tog tijela nije završena, pošto predsjednik Komisije, Dragan Ivanović, nije bio tu ove sedmice.

Abazović je ranije saopštio da će se Biro konačno izjasniti o Izvještaju nakon što s Ivanovićem dodatno razmotre određene segmente i dodao da je u Izvještaju konstatovano da je policija tokom dešavanja na Cetinju postupala profesionalno i efikasno.

S druge strane, Krivokapić je tokom ustoličenja bio nezadovoljan postupanjem ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina i tražio njihove ostavke na šta je Abazović zaprijetio da će u tom slučaju srušiti Vladu.

Bonus video: