“Crna Gora će biti dio evropske porodice"

Vuksanović Stanković: Neophodno snažnije prisustvo EU, politike desnice ne smiju diktirati proces pridruživanja

Vuksanović Stanković je dodala da EU u cilju očuvanja svog integriteta i vjerodostojnosti politike proširenja treba da pojača napore u sprovođenju politike pridruživanja

7286 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Neophodno je snažnije prisustvo EU i partnera i jasno sagledavanje stanja na Zapadnom Balkanu. Ne smiju politike desnice diktirati EU proces pridruživanja, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović.

Ona učestvuje na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji u Hrvatskoj koja traje od 15. do 17 oktobra, a na kojoj pored poslanika socijaldemokratskih partija iz Jugoistične Evrope prisustvuju i poslanici socijaldemokratske opcije iz EU parlamenta i njemačkog Bundestaga.

Vuksanović Stanković je dodala da EU u cilju očuvanja svog integriteta i vjerodostojnosti politike proširenja treba da pojača napore u sprovođenju politike pridruživanja.

Draginja konferencija
foto: SDP

Konferenciju organizuje kancelarija fondacije Friedrich Ebert u Zagrebu a tema je “Evropska unija u tranziciji – prospekti za proširenje EU i socio-ekološka transformacija u Evropi”, sa posebnim osvrtom na integraciju regiona Zapadnog Balkana u EU.

“Crna Gora će biti dio evropske porodice. Na temeljima građanske, multietničke i evropske Crne Gore, gradićemo društvo jednakih šansi za sve. Klero-nacionalističkoj politici mjesto je u prošlosti” navela je u izlaganju Vuksanović Stanković.

Preporučujemo za Vas