Abazović o rekonstrukciji: Nije bilo novih sastanaka, ako ih bude URA će se odazvati

Komentarišući interpretaciju izjave specijalanog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara na forumu 2BS u Budvi, najavio je da će se sa njim vidjeti za dva dana u SAD i "sigurno će to biti jedna od tema razgovora"

11215 pregleda 89 reakcija 17 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da o rekonstrukciji Vlade nije bilo novih sastanaka, a ako ih bude GP URA će se rado odazvati.

"Vrlo sam otvoren oko svih pitanja... Vjerujem da sve kolege koje sad čine parlamentarnu većinu žele da nađu zajedničko rješenje koje je održivo bez ucjena, bez toga da li neko dovodi u pitanje glasanje o budžetu ili nekih drugih stvari. Što se mene tiče ja taj princip podržavam. Naše pozicje su vrlo jasne i nadam se da ćemo naći neke rješenje", kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara na Montenegro prajdu.

On je dodao da ima osjećaj da se sve vrti u krug.

Komentarišući interpretaciju izjave specijalanog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara na forumu 2BS u Budvi, najavio je da će se sa njim vidjeti za dva dana u SAD i "sigurno će to biti jedna od tema razgovora".

Abazović naredne sedmice ide u zvaničnu posjetu SAD.

"Ono što mogu da kažem kao neko ko je po odgvornosti zadužen za sektor bezbjednosti je mi sa NATO članicama i NATO partnerima do sada nijesmo imali problem. Da li je na nekom njihovom sastanku tretirano nešto van ovoga što su naša saznanja u ovom trenutku, treba raščistiti, ali u svakom slučaju mi smo posvećeni tome da država učini sve da iz dana u dan dokazuje svoju kredibilnost. Možda su i postojale neke greške, ali siguno ne u domenu koji bi bio zabrinjavajući", rekao je Abazović.

Bonus video: