"bez ikakvog razloga detaljno pretresla automobil"

BS: Ibrahimovića granična policija Srbije bez razloga zadržala na granici

Prema njihovim riječima, ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali da je ovakva politika Srbije pokazatelj da u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, danas se Srbija udaljava od evropskih vrijednosti

12858 pregleda 317 reakcija 88 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, danas je ponovo od strane granične policije Srbije doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Oni su kazali da je granična policija Srbije jutros i danas popodne "bez ikakvog razloga detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat ipo vremena"

"Nastavlja se praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore, od strane granične policije, po nalogu države Srbije. Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom", navodi se u njihovom saopštenju.

Prema njihovim riječima, ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali da je ovakva politika Srbije pokazatelj da u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, danas se Srbija udaljava od evropskih vrijednosti.

"Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore", smatraju iz BS.

Ističu i da se ovakvim odnosom prema poslaniku u Skupštini Crne Gore, koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno krši Bečka konvencija. "Međutim, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo"

"Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru, koja želi najbolje odnose sa svim susjedima. Ovo je dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije, otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire", saopštili su iz Bošnjačke stranke.

Takođe dodaju i da s obzirom na to da se ovakve provokacije i neprijatnosti "kojima smo izloženi posljednjih mjeseci, nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnka naroda, ali i države Crne Gore"

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti", naveli su iz te stranke.

Preporučujemo za Vas