oproštajna posjeta

Đukanović - Šebšub: Nestabilnosti rješavati mirnim putem

Kako je saopšteno, uz prostor za unapređenje saradnje u oblasti energetike, ekonomije i turizma, Đukanović je ukazao na odličnu saradnju i razumijevanje Crne Gore i Alžira na multilateralnom planu, sa čime će se nastaviti

6138 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Nestabilnosti u regionima mogu se rješavati jedino mirnim putem, u skladu sa pravilima razvijenog svijeta i poštovanjem međunarodnog prava, poručeno je sa sastanka crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i ambasadora Alžira u Crnoj Gori Abdelhamida Šebšuba.

Đukanović je, kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, primio u oproštajnu posjetu Šebšuba i zahvalio mu na angažmanu, koji je rezultirao očuvanjem i izvjesnim unapređenjem odnosa između dvije države, imajući u vidu zahtjevne okolnosti, prije svega, političke događaje u Alžiru i pandemiju.

“Uprkos tome, dvije zemlje su nastavile da grade prijateljstvo i rade na iskorišćavanju šansi za izgradnju međudržavne saradnje, koja je utemeljena u nasljeđu jugoslovenske vanjske politike i njeguje se i u ovom vremenu, kao i mediteranskom prostoru koji dijelimo”, kazao je Đukanović.

On je rekao da je zainteresovan za frekventniji politički dijalog na visokom i najvišem nivou, koji je najefikasniji način uspostavljanja bliskih veza između država.

Kako je saopšteno, uz prostor za unapređenje saradnje u oblasti energetike, ekonomije i turizma, Đukanović je ukazao na odličnu saradnju i razumijevanje Crne Gore i Alžira na multilateralnom planu, sa čime će se nastaviti.

Šebšub je zahvalio na prijemu i naglasio da sa pozicije diplomatskog predstavnika Alžira odlazi sa realizovanim rezultatima i objektivno nezavršenim ciljevima, koji se mogu ostvariti u narednom periodu.

“Uz ocjenu da je u Crnoj Gori uvijek bio dobro primljen, sa ponosom je istakao da se u Alžiru sada zna više o Crnoj Gori i njenim ljudima”, kaže se u saopštenju.

Šebšub se saglasio da su razvojne šanse odnosa u oblasti energetike i turizma, i da taj potencijal uz pripadnost Mediteranu treba iskoristiti, visoko cijeneći političke i odnose na multilateralnom planu.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja o dugogodišnjim i aktuelnim prilikama u regionima dvije države, cijeneći da se nestabilnosti mogu rješavati jedino mirnim putem, u skladu sa pravilima razvijenog svijeta i poštovanjem međunarodnog prava”, navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas