Marković: Gubitak kredibiliteta države kod saveznika da zabrine svakoga

"Umjesto što prevode šta je Gabrijel Eskobar kazao u kontekstu iskazanog nepovjerenja prema Krivokapićevoj Vladi sa posljednjeg Samita NATO, bolje da su što prije razumjeli njegovu poruku", kazao je Marković

4303 pregleda 14 komentar(a)
Marković, Foto: Tviter/Duško Marković
Marković, Foto: Tviter/Duško Marković

Današnji razgovori sa američkim zvaničnicima u Stejt departmentu nisu samo briga potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, već gubitak kredibiliteta Crne Gore kod saveznika i tradicionalnih partnera treba da zabrine svakog činioca nove vlasti, ali i svakog crnogorskog građanina, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer Duško Marković.

"Umjesto što prevode šta je Gabrijel Eskobar kazao u kontekstu iskazanog nepovjerenja prema Krivokapićevoj Vladi sa posljednjeg Samita NATO, bolje da su što prije razumjeli njegovu poruku. Diplomata tog ranga - ne tumači se, nego se jednostavno čuje ono što ima da vam poruči", naveo je Marković na Tviteru.

Abazović i Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje će danas imati više odvojenih sastanaka u Stejt departmentu.

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, kazao je prošle nedjelje da će aktuelna crnogorska Vlada uživati podršku Vašingtona "sve dok je demokratska i koncentrisana na evropsku budućnost zemlje".

Na konstataciju moderatora razgovora na 2BS (To Be Secure) forumu u Budvi, da je na posljednjem samitu NATO-a neformalno izražena bojazan da je opasno dijeliti sve informacije s novom Vladom u Podgorici i na njegovo pitanje da li vidi problem u tome, Eskobar je odgovorio da "ne želi da govori u ime NATO-a", ali da je ta zabrinutost realna i da ljudi u Crmoj Gori treba da je shvate "veoma ozbiljno".

Bonus video: