Milačić poslanicima vlasti: Što prije naći kompromis oko Tužilaštva

Lider Prave poručio je da je protiv organizovanog kriminala i korupcije preduslov istinskog uspjeha zajedničke borbe vladajuće većine u cilju demokratizacije države

4728 pregleda 17 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je danas svim poslanicima parlamentarne većine pismo povodom izglasavanja Tužilačkog savjeta, u kojem je apelovao da se što prije nađe kompromis oko Tužilaštva.

Poručio je da je protiv organizovanog kriminala i korupcije preduslov istinskog uspjeha zajedničke borbe vlasti u cilju demokratizacije države.

"Da li ima bilo šta što unosi veći strah organizovanom kriminalu, koji prijeti bezbjednosti svih građana, do upravo oslobađanja Tužilaštva koje treba da napokon započne odsudnu demokratsku borbu sa mafijom? Da li nam je nešto važnije od ovoga", upitao je Milačić.

Kazao je da je proces rekonstrukcije Vlade počeo, a da od 41 poslanika vlasti zavisi kako će taj proces teći.

"Kada je već tako, kada smo, skupa sa Premijerom, ušli u taj proces, zašto i dana čekamo da započnemo, da okončamo ovaj, duboko vjerujem, daleko važniji proces, a to je beskompromisni obračun sa organizovanim kriminalom".

Кo zna, kako je kazao Milačić, "koliko je samo belivuka ovuda 'prošetalo' u vrijeme Đukanovićeve vladavine".

"Кo zna koliko je samo milona i milijardi procirkulisalo tajnim kanalima. Кo zna koliko narkotika prošvercovano. Кo zna koliko oružja prokrijumčareno".

"Kolege, za ovaj obračun potrebni smo samo mi, naša četrdeset jedna ruka, samo da ih podignemo i tog trena, tog istorijskog trenutka, istog tog trenutka, počeće ono što decenijama čekamo, krenuće da padaju lanci sa naše Crne Gore, građani će osjetiti snagu, naše potomstvo ponos, a kriminal najveći strah. Pozivam vas da najhitnije, prije svega ostalog i uprkos svemu ostalom, dođemo do kompromisa, promijenimo Tužilaštvo i složno, snažno i odgovorno ispišemo istoriju slobode", zaključio je Milačić.

Bonus video: