fokus razgovora stavljen na ekonomska pitanja

Krivokapić-Vilan: Diplomatski odnos dvije zemlje bi uskoro mogao biti osnažen otvaranjem Ambasade CG u Izraelu

Krivokapić je iskazao potrebu Crne Gore da intenzivira proces proširenja, zaključivanja ili obnavljanja bilateralnih sporazuma, posebno u oblasti ekonomije, turizma i nauke, ali i ukazao na značaj dosadašnjeg angažovanja Konzulata Crne Gore u Izraelu

5304 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Diplomatski odnos Crne Gore i Izraela bi uskoro mogao biti osnažen otvaranjem Ambasade Crne Gore u Izraelu, rečeno je na sastanku predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i nerezidentnog ambasadora Izraela u Crnoj Gori, Jahela Vilana.

Krivokapić je iskazao potrebu Crne Gore da intenzivira proces proširenja, zaključivanja ili obnavljanja bilateralnih sporazuma, posebno u oblasti ekonomije, turizma i nauke, ali i ukazao na značaj dosadašnjeg angažovanja Konzulata Crne Gore u Izraelu.

Vilan je, kako navode iz Kabineta predsjednika Vlade, izrazio zadovoljstvo što je pored neupitnih prijateljskih odnosa dvije zemlje, fokus razgovora stavljen na ekonomska pitanja i da Izrael i negovi investitori imaju interesa da budu pouzdan partner u privrednim aktivnostima u Crnoj Gori.

Takođe, istakao je i da očekuje da će Krivokapić u najskorije vrijeme posjetiti Izrael, te da će u toku te posjete biti potpisana većina sporazuma koja bi unaprijedila i ojačala bilateralne odnose.

"Zahvaljujući na brizi i pažnji koje država Crna Gora pokazuje u odnosu prema Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori, ambasador Vilan iskazao je zadovoljstvo što će se sa premijerom Krivokapićem sresti 21. oktobra u Budvi, gdje će predsjednik Vlade svečano otvoriti 8. konferenciju “Mahar” – tradicionalno okupljanje Jevreja Jugoistočne Evrope", saopšteno je iz Kabineta.

Preporučujemo za Vas