Marković: Izvještaj možda i najnepovoljniji do sada, jasna poruka Vladi

"Iz Izvještaja se može zaključiti da su rezultati na polju integracije u mandatu Vlade koju sam predvodio bili bolji, a parametri mjerljivi"

9299 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković saopštio je da je zabrinut zbog ocjena iz Izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru.

“Ali to za mene nije iznenađenje, već samo potvrda onoga što govorimo već godinu – da nova vlast nije uradila ništa na planu evropske integracije. Iz Izvještaja se može zaključiti da su rezultati na polju integracije u mandatu Vlade koju sam predvodio bili bolji, a parametri mjerljivi. U Izvještaju se nalaze i veoma direktne nepovoljne formulacije – koje nijesu slučajnost već služe kao jasna poruka Vladi. Posebnu težinu daje okolnost da smo u devetoj godini pregovora, i da nova vlast nije iskoristila priliku ni da pokaže drukčiji pristup, i zato je Izvještaj možda i najnepovoljniji do sada”, naveo je Marković na Tviteru.

Podsjeća da je kao premijer razumio potrebu jačanja procesa evropske integracije, i otpočeo ga na sveobuhvatan način kroz kroz dijalog „Savez za Evropu”.

“On je podrazumijevao uključivanje političkih aktera, i svih društvenih činilaca u proces integracije. Danas ocjene iz Izvještaja upravo govore da su takav politički dijalog, društvena saradnja i konsenzus potrebniji od svega”, navodi Marković.

Bonus video: