"doprinosi našoj zajedničkoj bezbjednosti na brojne načine"

Stoltenberg: Crna Gora visoko cijenjeni saveznik NATO-a

"NATO ima vrlo striktne bezbjednosne protokole o dijeljenju informacija. Ne mogu da detaljno govorim o protokolima, ali mogu da vas uvjerim da smo u mogučnosti da dijelimo informacije na bezbjedan i siguran način", kazao je Stoltenber

8255 pregleda 26 reakcija 24 komentar(a)
Stoltenberg, Foto: Reuters
Stoltenberg, Foto: Reuters

Crna Gora je visoko cijenjeni saveznik NATO-a i doprinosi kolektivnoj bezbjednosti na brojne načine, kazao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Na pitanje da prokomentariše navode da je tokom Samita NATO-a u junu nezvanično rečeno da Alijansa ne bi trebalo da dijeli sve informacije sa novom Vladom Crne Gore, zbog uticaja koji na nju imaju Srbija i Rusija, Stoltenberg je kazao da Alijansa ima vrlo striktne bezbjednosne protokole o dijeljenju informacija.

"NATO ima vrlo striktne bezbjednosne protokole o dijeljenju informacija. Ne mogu da detaljno govorim o protokolima, ali mogu da vas uvjerim da smo u mogučnosti da dijelimo informacije na bezbjedan i siguran način", kazao je Stoltenber za TVCG.

Generalni sekretar je istakao da se Crna Gora pridružila NATO-u ne tako davno i Crna Gora je visoko cijenjeni saveznik.

"Crna Gora doprinosi našoj zajedničkoj bezbjednosti na brojne načine, i cijenim prisustvo ministarke odbrane Crne Gore na sastanku minsitara odbrane juče i danas u Briselu", zaključio je Stoltenberg.

Preporučujemo za Vas