Krivokapić: Odlični odnosi između Crne Gore i Egipta

Hindam je podsjetio da je Egipat jedan od najvećih investitora u crnogorskom turističkom sektoru, ocjenjujući da je potrebno još snažnije učvrstiti ekonomsku saradnju dvije države

955 pregleda 31 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Integracija u Evropsku uniju (EU) glavni je vanjskopolitički cilj Crne Gore, a članstvo u NATO-u za državu predstavlja posebnu privilegiju, ali i odgovornost, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na sastanku sa ambasadorom Egipta u Crnoj Gori Saidom Hindamom istakao da je zadovoljan zbog odličnih odnosa između dvije države.

On je dodao da su odnosi između dvije zemlje bili intenzivni još u vrijeme postojanja bivše Jugoslavije.

"Premijer je u razgovoru naglasio da je glavni vanjskopolitički cilj Crne Gore integracija u EU i da članstvo u NATO za Crnu Goru predstavlja posebnu privilegiju, ali i odgovornost“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je rekao da je za Crnu Goru, baš kao i za Egipat, turizam od esencijalne važnosti.

"Isto tako, za svakog turistu, na prvom mjestu je bezbjednost", naveo je Krivokapić.

Iz kabineta premijera kazali su da je Hindam prenio Krivokapiću srdačne pozdrave i čestitke egipatskog premijera Mustafe Madbulija, uz poziv da uskoro posjeti Egipat.

On je podsjetio da je Egipat jedan od najvećih investitora u crnogorskom turističkom sektoru, ocjenjujući da je potrebno još snažnije učvrstiti ekonomsku saradnju dvije države.

Hindam je istakao da je zadovoljan zbog razvijene saradnje koju Egipat ima sa NATO na Mediteranu.

“Krivokapić je uzvratio poziv egipatskom premijeru da posjeti Crnu Goru, uz uvjerenje da će saradnja dvije države biti još uspješnija u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: