Tražiće parlamentarnu istragu za Možuru

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak najavila je da će podnijeti zahtjev za pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora o aferi Možura

9813 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Ona se juče sastala se sinom ubijene malteške novinarke Dafne Karuana Galicije (Daphne Caruana Galizia), Metjuom Karuana Galicijom (Matthew Caruana Galizia), oko pokretanja parlamentarne istrage o aferi „Možura“ u Skupštini Crne Gore.

"Galicija je izrazio žaljenje i sram što su visoki zvaničnici njegove države i sa njima povezana lica učestvovali u korupcionaškoj mreži za pranje novca u kojoj su građani Crne Gore oštećeni u milionskim iznosima. Istraživanje koje je nažalost platila životom njegova majka, vodi i do Crne Gore i nekih visokih zvaničnika poraženog režima i sagovornici su se s tim u vezi saglasili da pravda mora biti zadovoljena i da se ovaj slučaj mora rasvijetliti do kraja, ne samo radi žrtve koju je platila njegova porodica, već i radi građana Crne Gori koji imaju pravo na istinu i obeštećenje", saopšteno je iz Skupštine.

Bošnjak je istakla da je rješavanje ove afere bilo i jedno od obećanja u predizbornoj kampanji vledajućih partija, te je preuzela na sebe obavezu da u što kraćem roku, podnese sa svojim kolegama zahtjev za pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora po ovom pitanju.

"Galicija je izrazio spremnost da sva svoja saznanja stavi na raspolaganje anketnom odboru i maksimalno pomogne u rasvjetljavanju ovog slučaja. Napominjemo da je premijer Malte Džozef Muskat morao da podnese ostavku zbog ove afere. Sagovornici su se saglasili da obje strane moraju biti proaktivne i da se ne smije dozvoliti da ovaj slučaj ostane nerasvijetljen do kraja i da akteri ovog korupcionaškog posla moraju biti privedeni pravdi", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: