Vušurović: Ne mogu da vjerujem da će ijedan Cetinjani glasati za nekoga ko se ne zalaže za razvoj Cetinja

Član Demokratskog savjeta Demokrata smatra i da onaj "ko je dobio Trinaestonovembarsku nagradu Skupštine Cetinja za poseban doprinos za razvoj opštine ima pravo da izrazi nezadovoljstvo razvojem svoga grada, u okviru partije ili van nje. Pa makar radio ne znam gdje"
160 pregleda 6 komentar(a)
Veselin Vušurović, Foto: Demokrate
Veselin Vušurović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.11.2017. 11:35h

Cetinje je iz svog budžeta izdvajalo dva posto tokom dvadeset godina za izgradnju Regionalnog vodovoda, a onda je iz tog projekta jednostavno izbrisano. A Cetinju sredstva nijesu vraćena, saopštio je član Demokratskog savjeta Demokrata, Veselin Vušurović.

"Od 29. novembra 1993. godine, kada je Cetinje Zakonom proglašeno za Prijestonicu, do 26. jula 2017. godine, kada je proglašen, pred izbore, Zakon o Prijestonici kojim je predviđeno izdvajanje jedan posto iz budžeta Crne Gore za Cetinje (sa početkom od 2018. godine) prošlo je dvadesetčetiri godine. Dakle, ne dvadeset godina, nego punih dvadesetčetiri godine izbjegavanja da se donese zakon o finansiranju razvoja Cetinja! Jesu li to “godine koje su pojeli skakavci” Borisava Pekića? Pekića koji je dobio Njegoševu nagradu. Za književnost", kazao je Vušurović.

Član Demokratskog savjeta Demokrata smatra i da onaj "ko je dobio Trinaestonovembarsku nagradu Skupštine Cetinja za poseban doprinos za razvoj opštine ima pravo da izrazi nezadovoljstvo razvojem svoga grada, u okviru partije ili van nje. Pa makar radio ne znam gdje".

"I kada se ukazuje da državna vlast nije dovoljno uradila za Cetinje, kandidat za odbornika sa Cetinja nalazi opravdanje za postupke državne vlasti. Pa, čije interese opštinsko rukovodstvo zastupa? O čemu se ovdje radi?Ne mogu da vjerujem da će ijedan Cetinjanin glasati za takvog kandidata za odbornika koji se ne zalaže za razvoj Cetinja. I ovog puta ih pozivam da to ne čine", kazao je Vušurović.

Bonus video: