poručili da će ispraviti "vještačke podjele"

UCG Mojkovac: Borićemo se da dovedemo zdrave investitore

"Želimo da spojimo ljude u namjeri da saniramo štetu koju živimo, a ostavlja je DPS za sobom", kazali su iz Ujedinjene

2773 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora će se boriti da u Mojkovac dovede zdrave investitore, pokrene industrijske pogone, vrati mlade i omogući im da život planiraju u toj opštini, poručili su iz tamošnjeg odbora partije.

Ocijenili su da je Mojkovac, nekada industrijski centar na sjeveru, danas "samo blijeda slika prošlog života", a da je vlast Demokratske partije socijalista napravila od tog grada samo prolaznu tačku na putu iz Bijelog Polja ka Podgorici.

"Nažalost, njihova rušilačka politika je Mojkovac tretirala samo kao resurs za hazarderske poduhvate", saopštili su iz mojkovačkog odbora Ujedinjene.

Kazali su da ta partija želi zaustaviti propadanje te opštine.

"Želimo da spojimo ljude u namjeri da saniramo štetu koju živimo, a ostavlja je DPS za sobom. Pravljenjem partijskih ćelija od mjesnih zajednica, pa formiranjem novih kako bi postavio svoje aktiviste na pozicije kontrole, zanemarujući da bi MZ trebalo da budu oslonac građanima - ne stranci, DPS je rasparčavao jaka bratstva, svađao kumove, zavadio prijatelje. Iz ovih razloga, UCG će kao buduća vlast insistirati na spajanju MZ Stevanovac, Jakovići, Slatina i Gostilovina u jednu mjesnu zajednicu Prošćenje, kao što je i bilo. Ispravićemo vještačku podjelu, a ojačati učešće jakih MZ u donošenje odluka".

"Smatramo svojom obavezom da, ono što smo naveli na početku, ispravimo i da naš Mojkovac ne bude samo prolazna tačka na putu - želimo da Mojkovac ponovo bude mjesto u koje se dolazi i u koje se ostaje. Vratimo Mojkovcu život", zaključuju iz Ujedinjene.

Preporučujemo za Vas