DPS: Proaktivnim, agilnijim djelovanjem ojačati podršku

Bogdanović je rekao da DPS ne smije sjedjeti skrštenih ruku već da moraju pokazati proaktivniji i agilniji pristup budućem partijskom djelovanju koji će biti zasnovan na zaštiti državnih interesa.

6123 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila je da mijenja sve slabosti koje je iskazala, a početkom reformskih procesa intenziviranih nakon Kongresa, trasiran je budući pravac političkog djelovanja, kazao je generalni sekretar stranke Aleksandar Bogdanović.

On je na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Tuzi, ocijenio da se samo na taj način može vratiti povjerenje birača i građana, koje je u jednom kratkom vremenskom periodu bilo izgubljeno a što su pokazali parlamentarni izbori 30. avgusta prošle godine.

Bogdanović je rekao da DPS ne smije sjedjeti skrštenih ruku već da moraju pokazati proaktivniji i agilniji pristup budućem partijskom djelovanju koji će biti zasnovan na zaštiti državnih interesa.

"Na taj način moramo i odlučivati, jer se sada nalazimo na raskrsnici između savremenog i tradicionalnog, građanskog i srednjovjekovnog ili teokratskog i sekularnog", kazao je Bogdanović, saopšteno je iz DPS-a.

On smatra da građanski koncept nema alternativu i da se samo zajedničkim timskim snagama može izdejstvovati ono što je cilj i DPS-a, a to je savremena, građanska evropska Crna Gora".

Potpredsjednik DPS Abaz Dizdarević rekao je da je zadovoljan da se Opštinskom izbornom konferencijom u Tuzima nastavlja reformskim aktivnostima na polju aktivne transformacije partije.

Dizdarević je kazao da svako vrijeme traži ljude koji će nositi odgovornost za aktuelne probleme, a da Crna Gora prolazi možda i najteže trenutke u svojoj novijoj istoriji.

"Znam da je građanska i multinacionalna Crna Gora uvijek čuvana upravo u Tuzima, a sa sigurnošću možemo reći da će uz naš zajednički, posvećen odnos, ta ideja biti i odbranjena u ovom gradu", saopštio je Dizdarević.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuzi Mirza Pepić istakao je da je uprkos negativnim prognozama političkih oponenata, ta stranka u Tuzima i dalje najjači politički subjekt, te da će partijske reforme doprinijeti još većem jačanju partije.

"Bez obzira na sve, i dalje smo stub očuvanja građanskog društva, i glavni promoteri evropskih vrijednosti", rekao je Pepić.

Na sjednici je konstatovano da DPS kao najodgovornija državnotvorna partija ima zadatak da sačuva sve vrijednosti koje su teško izgrađivane, a tiču se očuvanja najvećih civilizacijskih dometa – multikulturalizam, multireligijski, multinacionalni sklad i mir na ovim prostorima.

"Kako je poručeno, narušavanje ovih dometa na svim nivoima je ono što je ovih godinu dana bio zadatak koji je sprovodila aktuelna vlast, sa druge strane DPS je izrazila svoju spremnost za aktivno suprotstavljanje idejama koje imaju rušilačke namjere", navodi se u saopštenju.

Bonus video: