Osnovana Grupa građana "Ne damo Mojkovac", pokrenuli inicijativu za rekonstrukciju školske sale

Kazali su da je njihov cilj poboljšanje uslova života svih građana Mojkovca, te da je jedna od osnovih ideja vodilja da se taj grad razvija u skladu sa evropskim standardima u svim sferama koje su od značaja za svakodnevni život građana

4323 pregleda 8 komentar(a)
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Mojkovac (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Budućnost Mojkovca leži u djeci, njihovom pravilnom razvoju i obezbjeđivanju uslova da ona u tom gradu i ostanu, zasnuju svoje porodice i nastave da Mojkovac čine boljim i prosperitetnijim, poručili su iz novoosnovane Grupe građana „Ne damo Mojkovac“.

Kazali su da je njihov cilj poboljšanje uslova života svih građana Mojkovca, te da je jedna od osnovih ideja vodilja da se taj grad razvija u skladu sa evropskim standardima u svim sferama koje su od značaja za svakodnevni život građana.

Grupa građana "Ne damo Mojkovac" je, kako su saopštili, pokrenula niz inicijativa za unaprjeđenje kvaliteta građana Mojkovca, kako njihove riječi i ideje "ne bi ostale mrtvo slovo na papiru".

"Dugi niz godina, mještani sela Prošćenje kod Mojkovca pokušavali su da obezbijede elementarne uslove za bezbjedno korišćenje fiskulturne sale tokom jesenjih i zimskih mjeseci. Do sada je dolazak hladnijih dana značio i prestanak sportskih aktivnosti za osnovce ove škole."

"Grupa građana pokrenula je inicijativu za obezbjeđivanje sredstava za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ 'Radomir Rakočević' u Prošćenju. Naša inicijativa naišla je na razumijevanje od strane Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kazali su da će ta škola u najkraćem periodu dobiti funkcionalnu fiskulturnu salu sa svim pratećim sadržajima potrebnim za pravilan i savremen rad sa djecom.

"Ovo je samo jedna u nizu inicijativa koju će grupa građana 'Ne damo Mojkovac' pokrenuti, a sve u cilju unaprijeđenja života građana Mojkovca. Vratimo Mojkovac Mojkovčanima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: