Demokrate Bar: Predložićemo rebalansom budžeta da se opredijeli 30.000 eura za kupovinu namjenskih vozila Domu zdravlja

Smatraju da će na taj način pokazati da kao građani i skupština brinu, da kao grad cijene napore, a da kao Opština imaju odgovornost prema instituciji koja je trenutno uz barsku bolnicu najviše na udaru pandemije

3786 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Opštinski odbor Demokrate Bar će predložiti da se rebalansom budžeta za 2021. godinu opredijeli 30.000 eura za kupovinu namjenskih vozila barskom Domu zdravlja, saopšteno je iz te partije.

Oni su kazali da revanšistički akt Opštine Bar prema Domu zdravlja u Baru, koja je nakon promjene direktora ove zdravstvene ustanove, oduzela vozila data nešto ranije na korišćenje upravo ovoj ustanovi, je toliko nevjerovatan da ga i ne treba posebno komentarisati. "Mogli bi slobodno reći, ništa novo i začuđujuće od strane barske vlasti".

Istakli su i da je njihov klub odbornika uvijek iznosio predloge prevashodno u interesu sugrađana, te da će se tako odnijeti i prema ovom slučaju.

"Kao što je poznato, u toku je priprema Rebalansa budžeta Opštine Bar za 2021. godinu. Prilikom upoznavanja sa nacrtom budžeta uvidjeli smo da je Opština Bar nekoliko naših predloga iz ove i prošle godine već uvrstila u sam nacrt, što nas posebno raduje, naročito kada je u pitanju povećanje sredstava za narodnu kuhinju i nabavka novog vatrogasnog vozila", saopštili su.

Demokrate Bar kažu i da istu stvar očekuju i sa njihovim predlogom da se barskom Domu zdravlja koji je zajedno sa barskom bolnicom trenutno ustanova od najvećeg značaja u barskoj opštini, rebalansom opredijeli 30.000 eura kao pomoć u nabavci namjenskih vozila za potrebe ove ustanove.

Smatraju da će na taj način pokazati da kao građani i skupština brinu, da kao grad cijene napore, a da kao Opština imaju odgovornost prema instituciji koja je trenutno uz barsku bolnicu najviše na udaru pandemije. Takođe, ističu i da će se na taj način u narednom periodu izbjeći neprijatne situacije pozajmljivanja nenamjenskih opštinskih vozila i njihovo oduzimanje bez valjanog razloga.

"Kako smo od opštinske uprave informisani, novca ove godine ima dovoljno, tako da ne vidimo prepreku za realizaciju ovog predloga čim se ostvare formalni uslovi odnosno izglasavanje rebalansa budžeta", kazali su oni.

Bonus video: