Marković Mitroviću: Nije dovoljno da se Pljevljima prilazi samo od jednog problema i samo sa jedne teme

"Ministre, samo nastavite po već definisanoj agendi naše Vlade - zaključci su u prilogu"

4187 pregleda 18 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je danas da je dobro da je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović obišao pljevaljski lokalitet Gradac, i radove na sanaciji jalovišta.

"Ali nije dovoljno da se Pljevljima prilazi samo od jednog problema i samo sa jedne teme. Ovom gradu dugujemo mnogo više, i taj razvojni i ekološki dug se mora vraćati bez odlaganja. Prije više od dvije godine Vlada koju sam predvodio imala je tematsku sjednicu upravo u Pljevljima. Pred Pljevljake smo izašli sa konkretnim radovima na deponiji Maljevac, sanaciji jalovišta Šuplja stijena - Gradac; ekološkoj rekonstrukciji TEP; rekonstrukciji puteva do Metaljke i Mihajlovice; i izgradnji puta Crkvice – Vrulja. Uveli smo i ekološku naknadu u korist njihovog lokalnog budžeta, i definisali finansiranje za toplifikaciju", napisao je Marković na Tviteru.

On je dodao da su "ni manje ni više nego 100 miliona eura planski namijenili ne samo sanaciji posljedica, već i ulaganju u budućnost, u nova radna mjesta i zdravo životno okruženje Pljevalja".

"Ministre, samo nastavite po već definisanoj agendi naše Vlade - zaključci su u prilogu", poručio je Marković.

Bonus video: