Odbor podržao imenovanje Goranovića za generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata

Goranović je kazao da je od 2013.godine u periodu razvoja vojno-obavještajne službe, sa većinom kolega, radio skoro sve poslove, osim sekretarice i vozača

8632 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sjednice Odbora, Foto: Skupština Crne Gore

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore podržao je imenovanje potpukovnika u Vojsci Crne Gore Todora Goranovića za generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane (MO).

Podršku Goranoviću, koji je bio vršilac dužnosti (v.d.) generalnog direktora tog direktorata u prethodnih šest mjeseci, dali su članovi Odbora i iz vlasti i opozicije.

Šefa direktorata postavlja Vlada na predlog ministarke odbrane, a o njemu mišljenje daje nadležni skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu.

Ministarka odbrane Olivera Injac kazala je da za generalnog direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane predlaže Todora Goranovića.

Odluku je obrazložila postignućima Goranovića na poslovima u oblasti bezbjednosti od 2009. do danas, kao i činjenicom da je u prethodnom periodu kroz kontinuirano profesionalno usavršavanje dostigao nivo znanja i kvalifikacija potrebnih za obavljanje nasloženijih psolova.

Goranović je kazao da je od 2013.godine u periodu razvoja vojno-obavještajne službe, sa većinom kolega, radio skoro sve poslove, osim sekretarice i vozača.

"Iako kažem u šaljivom maniru, to je predstavljalo poseban profesionalni izazov, da jedan sistem od nule mora da se razvija, a s druge strane neuporedivo bi bilo lakše za sve nas koji smo ušli u taj sistem, da je već postojao", rekao je Goranović.

U proteklih šest mjeseci u MO je, kako je kazao, fokus bio na analizi implementacije Zakona o vojno- obavještajnim bezbjednosnim poslovima i rad na Strategijskom planu razvoja OBD-a.

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović je kazao da je poslata poruka da nema mjesta u sektoru za bezbjednost i odbranu za predstavnike tog manjinskog naroda, pominjući profesora Mehmeta Tahirovića.

Injac je odgovorila da nije bilo tih barijera i da ne dijeli ljude po nacionalnom osnovu.

Goranovića su pohvalili i članovi odbora iz redova vlasti i opozicije, navodeći da će podržati njegovo imenovanje.

Bonus video: