LP: Crnogorske i proevropske snage zajedno da nastupe na lokalnim izborima

“Prioritet svih nas mora biti snažan zajednički odgovor na klerikalizaciju društva i urušavanje životnog standarda svih građana”, poručili su iz LP

2416 pregleda 27 komentar(a)
Foto: LB
Foto: LB

Liberalna partija (LP) pozvala je sve crnogorske i proevropske građanske snage na odgovoran odnos prema građanima, okupljanje i zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

Oni su kazali da treba doći do ujedinjenja suverenističkih snaga kako ne bi došlo do rasipanja nijednog glasa.

Iz LP su kazali da je u teškim, haotičnim i izazovnim trenucima u kojima se nalazi crnogorsko društvo, uzdrmano političkom i društvenom krizom, partijski interes bilo koga najmanje važan.

“Prioritet svih nas mora biti snažan zajednički odgovor na klerikalizaciju društva i urušavanje životnog standarda svih građana”, poručili su iz LP.

Kako su kazali, u danima kada je nepovjerenje građana u državu mininalno, kada je prioritet vlasti isključivo crkveno pitanje i nacionalne podjele, te snage moraju pokazati da je njihov prioritet život građana, normalizacija i vraćanje na put modernih i evropskih društava.

“LP je više puta pozvala, na najvišim partijskim nivoima, sve lidere opozicije, da urade sve da dođe do ujedinjenja građanskih opozicionih snaga, kako u suprotnom ne bi došlo do rasipanja makar i jednog suverenističkog glasa i glasa za modernu građansku Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Iz te partije su ocijenili da ti lokalni izbori u ovom trenutku definitivno prevazilaze lokalni nivo i biće važan indikator daljeg kretanja Crne Gore i položaja građana i onoga što oni mogu da očekuju od budućnosti.

“Naročito je važno suverenističkog, građansko jedinstvo pred vjerovatne vanredne parlamentarne izbore koji se nameću kao jedini izlaz iz političkog, ekonomskog i institucionalnog haosa u državi”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: