DPS: Abazović omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru

"Vjerujemo da je i sam, uprkos euforiji, lažnom optimizmu i iskrenom populizmu, poslije svih događaja, ipak svjestan je da je prevario biračko tijelo i da je baš on taj koji je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru", kaže se u saopštenju

9405 pregleda 47 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović prevario je biračko tijelo i omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da su razumljive nervozne reakcije Abazovića, poput one kada, u maniru tužioca i sudije, piše presude i izriče optužbe, spočitavajući DPS-u neka „saučesništva“.

Kako su naveli, za takve i slične, učestale ispade potpredsjednika Vlade ima opravdanja, jer je evidentna konfuzija koja prouzrokuje njegovu političku dezorijentaciju.

"Vjerujemo da je i sam, uprkos euforiji, lažnom optimizmu i iskrenom populizmu, poslije svih događaja, ipak svjestan je da je prevario biračko tijelo i da je baš on taj koji je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru", kaže se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da se približava dan kada će se Abazović suočiti sa kaznom biračkog tijela GP URA, zato što je njihovim glasovima rušio Crnu Goru.

Iz DPS su u saopštenju naveli da "Abazović ima ozbiljne obaveze prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koje je preuzeo prilikom niihovog tajnog susreta, diskretno organizovanog Abazovićevim putovanjem iz jedne od susjednih država".

"U isto vrijeme, velikosrpsko biračko tijelo, oličeno u njegovim koalicionim partnerima, Demokratskom frontu, već ga opominje šta mu spremaju oni, ali i Vučićevi „nezavisni“ mediji, ako pokuša da solira, kao u slučaju Srebrenice i nepovjerenja Leposaviću", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je položaj potpredsjednika Vlade nezavidan, jer se "sjedenje na dvije stolice obično završi padom sa obje".

"Šta god da uradi, koliko god spinova da nabaci, ne gine mu kazna birača na izborima, što će biti vidljivo već za mjesec na Cetinju", poručili su iz DPS-a.

Bonus video: