Milačić: ASK ne vidi satove Đukanovića, ali vidi imovinu moje nepostojeće supruge

"Riječ je o tendencioznoj i manipulativnoj odluci ASK-a, koja je ipak ostala takva uprkos tome što sam im sve lično pojasnio. Ono što je zabrinjavajuće, a što ASK namjerno prikriva, jeste činjenica da je upravo ASK u mom primjeru želio da manipuliše, a što spada u rubriku „vjerovali ili ne“", kazao je Milačić

19380 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ne vidi satove predsjednika države Mila Đukanovića, ali vidi imovinu moje nepostojeće supruge, kazao je predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić.

Milačić je reagovao povodom izjave ASK-a da nije prijavio tačne i potpune podatke, te da je prijavio godišnji prihod manji za 405,47 eura.

"U odnosu na prihode, istakao bih da je moj prihod u oktobru, novembru i decembru 2020. godine bio isti i iznosio 1.438.42 eura, s tim što je razlika od 405,47 eura nastala iz razloga što sam u oktobru primio i naknadu za sedam dana septembra i za cijeli oktobar, obzirom da je Skupština konstituisana 23.09.2020. godine, te se zbog toga pojavila predmetna razlika", pojasnio je Milačić.

Ističe i da je jasno, a što je kako navodi kazao i u ASK-u, da nije riječ o nikakvom prikrivanju prihoda, već o čisto tehničkoj stvari, koja se i sve da neko želi, ne može prikriti jer su skupštinski prihodi potpuno transparentni i dovoljan je jedan poziv ili dopis ili Skupštini ili poreskoj upravi za bilo kakvu provjeru.

"Riječ je o tendencioznoj i manipulativnoj odluci ASK-a, koja je ipak ostala takva uprkos tome što sam im sve lično pojasnio. Ono što je zabrinjavajuće, a što ASK namjerno prikriva, jeste činjenica da je upravo ASK u mom primjeru želio da manipuliše, a što spada u rubriku „vjerovali ili ne“", kazao je Milačić.

On navodi i da je stav 5 poziva koji je dobio od ASK-a, "potpuno netačan, iz meni nepoznatog razloga jer mi se zvanično stavlja na teret da sam prikrio prihod od 5.820 eura na ime „supruge Biljane“, koja uvidom u bazu podataka Uprave prihoda i carina Crne Gore, kako stoji, zapravo prihodovala 6.207.84 eura"

"Do tog trenutka nisam bio u toku da imam još jednu suprugu, Biljanu, pa i sada javno molim direktoricu Jelenu Perović da pojasni ko je famozna Biljana i otkud ona u mom Imovinskom kartonu. Pozivam i pomenutu Biljanu da se javi da svi zajedno utvrdimo otkud njen novac u mom Imovinskom kartonu i kako sam prikrio razliku od 387.84 eura u Biljaninu, tj. moju navodnu korist i dodatno kako sam nju prikrio, uvaženu gospođu Biljanu", naveo je on u svom saopštenju.

Prema njegovim riječima, tokom izjašnjenja u ASK-u je tražio informaciju zašto ASK nije do kraja procesuirao neprijavljenu imovinu, skupocjene satove Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, što je u Skupštini Crne Gore tražio od direktorice Perović.

Bonus video: