Krivokapić na poziv Brnabić 2. i 3. novembra u zvaničnoj posjeti Srbiji

"Zvanična posjeta predsjednika Vlade ... biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje"

18396 pregleda 50 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj posjeti Srbiji, gdje ide na poziv predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, objavila je Vlada.

Danas je na sjednici Vlada utvrdila platformu za zvaničnu posjetu, tokom koje su planirani su susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

U delegaciji su premijerovi savjetnici Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, zatim Ana Ražnatović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji i Ivana Malović, šefica kabineta premijera.

"Zvanična posjeta predsjednika Vlade ... biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje. Posjeta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana. Imajući u vidu krizu nastalu usljed pandemije COVID-19, posjeta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmjerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obije države suočavaju,"navodi se između ostalog u dokumentu u vezi posjete.

Povezani članci

22. Oktobar 2021.

Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji

Tokom posjete prenijeće se podrška, kako piše u Platformi, novoj fazi pregovora između Beograda i Prištine, s očekivanjem da će ona biti intenzivirana u narednom periodu i rezultirati obostrano prihvatljivim i sveobuhvatnim rješenjem.

Bonus video: