Šaranović razgovarao sa predsjednikom Kolumbije: Uvijek se borite odlučno, iskreno i direktno

Šaranović na poziv Globalnog savjeta za toleranciju i mir, boravi u trodnevnoj posjeti Kolumbiji

4144 pregleda 12 komentar(a)
Šaranović i Duke Markes, Foto: Skupstina.me
Šaranović i Duke Markes, Foto: Skupstina.me

Poslanik Skupštine Crne Gore, Danilo Šaranović, na poziv Globalnog savjeta za toleranciju i mir, boravi u trodnevnoj posjeti Kolumbiji.

U Bogoti se održava Sedmo plenarno zasijedanje Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir.

Kako je saopšteno iz Skupštine, prvog dana posjete u Predsjedničkoj palati Šaranović se susreo sa predsjednikom Kolumbije, Ivanom Dukeom Markesom.

"Tom prilikom predsjednik Duke je u razgovoru kazao da je očuvanje mira jedan od vrhunskih prioriteta zemlje na čijem je čelu, uprkos izazovima u kojima se njihovo društvo nalazi. Govoreći o aktuelnoj pobjedi države nad narko kartelima kazao je da lišavanje slobode najopasnijeg šefa narko mafije od pada Eskobara predstavlja najveću pobjedu savremene Kolumbije. Kada se borite protiv kriminala i korupcije, kada se borite za pravo, pravdu i pravnu državu, ne borite se ni lijevo, ni desno. Kada se borite iskreno, borite se odlučno i direktno, bez obzira na ideologije i u interesu svih građana", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dodaje se da je tokom drugog dana posjete Šaranovića, upriličen svečani ručak sa predsjednikom Kongresa Kolumbije, Huanom Diegom Gomesom.

Danilo Šaranović, Huan Diego Gomes
foto: Skupstina.me

"Tom prilikom predsjednik Gomes se u dobrodošlici zahvalio gostima na posjeti i kazao da je saradnja među parlamentima zemalja koje baštine zajedničke vrijednosti čine okosnicu dobre međunarodne saradnje. Jačanjem međuparlamentarne saradnje borimo se za one vrijednosti koji čine vašu krovnu misiju, a to su tolerancija i mir u svijetu, rekao je Šaranović.

Bonus video: