Obradiće pitanja radikalizacije, ekstremizma, nasilnog ekstremizma i terorizma

CDT predstavlja serijal "Na rubu pameti"

Iz CDT-a pozivaju sve zainteresovane građane da im pišu i sugerišu koje pojave u društvu žele da budu obrađene kroz serijal

1437 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CDT
Foto: CDT

U Crnoj Gori je, u prethodnih nekoliko godina, došlo do ekstremne radikalizacije u društvu koja se ogleda u očiglednoj manifestaciji političkog, etno-nacionalističkog i vjerskog ekstremizma, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Kako su naveli, istraživanje koje je nedavno sprovedeno govori da se u Crnoj Gori u prosjeku svaki peti dan dogodi neki incident koji je vezan za ove pojave i motivisan je mržnjom.

Na pitanja kako smo od jedne perspektivne zajednice došli u ovu situaciju, šta smo uradili, a šta nijesmo pa smo krenuli putem bez povratka, na koji način su se ponašali ključni akteri u društvu, koji je izlaz iz svega ovoga, odgovore možete naći u serijalu “Na rubu pameti”.

"O tome i o drugim važnim pitanjima koja se tiču radikalizacije, ekstremizma, nasilnog ekstremizma i terorizma gledajte u serijalu koji smo nazvali “Na rubu pameti”, koji realizujemo u saradnji sa Nacionalnim timom za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije”, navodi se u saopštenju.

Iz CDT-a pozivaju sve zainteresovane građane da im pišu i sugerišu koje pojave u društvu žele da budu obrađene kroz serijal “Na rubu pameti”.