Forca bira predsjednika, Nimanbegu kandidat

"Forca će izabrati nove partijske organe upravljanja, s novim pozicijama partijskih struktura koje će pozitivno uticati na unapređenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja", poručili su iz te partije

4394 pregleda 1 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković

Nova demokratska snaga – Forca održaće sjutra u Ulcinju četvrtu izbornu skupštinu, na kojoj će biti izabrani predsjednik partije i novi stranački organi.

Glavni odbor Force je, kako navode, na zadnjoj održanoj sjednici prihvatio kandidaturu potpredsjednika Gencija Nimanbegua za čelnika partije.

Kako su "Vijesti" ranije objavile, Nimanbegu je jedini kandidat, nakon što se dugogodišnji lider Force Nazif Cungu nije ponovo prijavio za čelno mjesto u stranci.

Nimanbegu je bivši potpredsjednik Skupštine, a sada je poslanik Albanske liste.

"Tokom organizovanja skupštine, usaglašeno je da se formira i novo Predsjedništvo s imenovanjem novih potpredsjednika i generalnog sekretara. Na ovoj skupštini Forca će izabrati nove partijske organe upravljanja, s novim pozicijama partijskih struktura koje će pozitivno uticati na unapređenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja. Pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, skupština će razmatrati i izglasati novi Statut i politički Program partije. Predviđeno je da se izmijeni i partijska struktura s izborom predsjednika partije i Glavnog odbora", navodi se u saopštenju Force dostavljenom "Vijestima".

Kako ističu iz Force, novi organ predviđa i mjesto generalnog sekretara koji će imati političke i izvršilačke nadležnosti. Jedan od novih organa je, dodaju, i Politički odbor.

"U ovaj odbor će se inkludirati ne samo članovi s političkim iskustvom, već i osobe koje nisu članovi partije, osobe s profesionalnim kredibilitetom. Ovaj odbor treba da bude savjetodavno tijelo za Predsjedništvo ili Glavni odbor za razna politička i razvojna pitanja", objašnjavaju oni.

Iz Force poručuju da će obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, nastaviti s prioritetima programa koji su - autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori, ekonomski razvoj u opštinama s većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja s drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima s progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva, nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada na putu ispunjavanju uslova za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

Bonus video: