Katler: Crna Gora kao članica NATO-a pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Krivokapić je poručio da je Vlada na čijem je čelu bezrezervno na evroatlantskom kursu

4896 pregleda 4 komentar(a)
Katler i Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Katler i Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Crna Gora kao članica NATO-a pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti, kazao je pomoćnik generalnog sekretara Alijanse Dejvid Katler tokom današnjeg susreta sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Katler je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da ga raduje što su građani Crne Gore izabrali evroatlantski put.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Katlera i istakao da je nova Vlada bezrezervno na evroatlantskom kursu. Premijer je upoznao sagovornika sa političkim promjenama koje su se dogodile u našoj zemlji.

„Crna Gora je 30. avgusta prošle godine konačno dočekala demokratiju i prve demokratske promjene. Te se promjene temelje na Sporazumu tri lidera, koji garantuje nepromjenjivost naše spoljnopolitičke orijentacije”, kazao je Krivokapić.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade je takođe istakao važnost i potrebu da NATO pomaže sva tri segmenta našeg bezbjednosno-odbramenog sistema: Ministarstvo odbrane, Agenciju za nacionalnu bezbjednost i Upravu policije.

Katler je, kako navode iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog svoje prve posjete Crnoj Gori.

„Zadovoljstvo mi je što sam sreo Vas i mnoge Vaše kolege, ovdje i u Briselu. Takođe mi je posebno drago zbog susreta sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost, gospodinom Dejanom Vukšićem, kao i sa šefom Obavještajnog direktorata Ministarstva odbrane Crne Gore, gospodinom Goranovićem”, rekao je on.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a je istakao opasnost od hibridnog ratovanja, koje predstavlja poseban izazov za sve zemlje saveznice, ali i naglasio važnost blagovremene razmjene informacija.

U razgovoru je apostrofiran i značaj NATO Samita, koji će biti održan 29. i 30. juna u Madridu, a kojem će prisustvovati i Krivokapić.

Bonus video: