DEMOKRATE ODRŽALE KONVENCIJU U TUZIMA

Bečić: Manite se histerije i podjela, gdje su nestala predizborna obećanja?

Demokratska Crna Gora izabrala je Opštinski odbor Demokrata Tuzi koji broji 25 članova i za čijeg predsjednika je izabran Štjefan Camaj
16 komentar(a)
Demokrate Tuzi, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Tuzi, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.02.2019. 17:10h

Demokratska Crna Gora u sali SO Tuzi održala je konvenciju u susret lokalnim izborima 26. novembra, a tom prilikom izabran je i Opštinski odbor Demokrata Tuzi koji broji 25 članova i za čijeg predsjednika je izabran Štjefan Camaj.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić podsjetio je građane Tuzi na, kako je kazao, sva lažna obećanja DPS-a i "podmukle podjele koje je ova grupica pravila kako bi lakše pljačkala Crnu Goru, dok su obični građani jedva sastavljali kraj sa krajem".

"Koliko puta su vas doveli do suza zato što ste svoj višemjesečni rad na njivama morali baciti ili prodati za bagatelu? Koliko puta nijeste djetetu imali da date da pođe do grada? Koliko puta ste pomisli: kako ću izdržati još 20 dana do plate ili penzije? Pa dosta je više, pa da su mi otac i majka u pitanju, a ne grupa profitera, šovinista, nacionalista i kriminalaca, koji bi posvađali dva oka u glavi samo da sačuvaju ono što su lopovlukom godinama sticali. Zato mladost u fabrike, kriminalci u zatvore, zato djeca u školske klupe, a svađalice na margine političke istorije, zato Štjefan i Marija, Samir i Anđela, Senada i Bogdan, a ne Milo i Aco i Brano, Duško i razne Supice", kazao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je u svom govoru poručio funkcionerima DPS-a da se "manu nacionalističke histerije i podjela", već da odgovore gdje su svi projekti koje su obećali da će realizovati u Tuzima.

"I kad nemaju odgovor onda odmah krenu o partizanima, o četnicima, o Dubrovnku, o Srebrenici, o Miloševiću. Gospodo, to je znak da ste nemoćni. Da ne znate što ćete više. Ja i Štjefan smo bili u vrtiću i osnovnoj školi kada su se dešavali ti nemili događaji, a ni ja ni Štjefan ni niko iz ove sale nije komandovao tim događajima. Komandovao je član Vrhovnog savjeta odbrane i sadašnji predsjednik DPSa, Milo Đukanović. Nego, jasno je meni da se u 41, 91. vraća onaj ko bi da prećuti 2017. E, neće moći. Zato umjesto priče o njihovom ratnom drugu Šešelju, četnicima i partizanima,  recite vi nama: Gdje je sportska dvorana koju ste obećali? Gdje je zelena pijaca koju ste obećali? Gdje je vrtić? Gdje je osnovna škola na Karabuškom polju? Gdje je put Golubovci-Mataguži-Tuzi? Gdje je bulevar ka Podgorici? Gdje su otkupne stanice za poljoprivredne proizvode?! Gdje su milioni koje ste pokrali?", istakao je Bečić.

Lider Demokrata je na kraju rekao da Demokrate neće dozvoliti da mala grupa koja predvodi DPS sebi i svojim familijama na račun građana obezbjeđuje luksuzne živote, dok gotovo svi građani žive na rubu egzistencije i poručio da "kako smo ih pobijedili u tri primorske opštine, da ćemo ih tako pobijediti i cijeloj Crnoj Gori."

"Ovaj napaćeni pošteni narod hoće samo da živi, a ne da preživljava. Je li to mnogo? Je li to veliki zahtjev u 21. vijeku? Jeste za one kojima djeca za jednu noć potroše dvogodišnje prihode naših domaćinstava? Jeste za one koji djeci za 18. rođendan kupe auto od 70.000 eura? Skuplje je njihovo jedno bahanalisanje nego godišnji život svih nas u ovoj sali? I onda hoće 500 skorojevića koji su se obogatili pljačkajući nas da svađa i dijeli 620.000 obespravljenih građana Crne Gore? Hoće da nas svađaju da bi njihova djeca sjutra bila robovlasnici ovoj divnoj omladini. E, neće moći, sigurni budite! Život damo, ali budućnost crnogorske mladosti ne damo. Dalje ruke od stočara, dalje ruke od zemljoradnika, dalje ruke od studenata, dalje ruke od radnika, dalje ruke od penzionera, dalje ruke od poštenog naroda Crne Gore! Dalje ruke od Crnogoraca, dalje ruke od Albanaca, dalje ruke od Srba, dalje ruke od Bošnjaka, dalje ruke od Hrvata... Pobijedili smo vas u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, pobijedićemo vas širom Crne Gore!", zaključio je Bečić.

Preporučujemo za Vas