Stanić: Opština Mojkovac radi u interesu DPS-a, a ne u interesu svih građana

Stanić je rekao da će znanje i sposobnost biti osnovni kriterijum zapošljavanja, a ne partijska knjižica
61 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ivan Stanić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 06.11.2017. 15:39h

Nosilac liste Demokrata na izborima u Mojkovcu Ivan Stanić kazao je da lokalnu javnu upravu u Mojkovcu karakteriše neefikasnost, kao i nedovoljan nivo profesionalnosti i odgovornosti starješina.

"Funkcionalnost lokalne administracije je na veoma niskom nivou, što uzrokuje velike troškove za građane i privredu. Ovakvo stanje je posljedica pretvaranja lokalne uprave u partijsku filijalu DPS-a, u kojoj se sprovode interesi grupe pojedinaca, dok se interesi građana zapostavljaju. Čelnici lokalne administracije koriste opšta javna dobra i usmjeravaju ih za potrebe članova DPS-a. Dakle, Opština Mojkovac radi u interesu DPS-a i članova DPS-a, a ne u interesu svih građana Mojkovca. Uz sve to, politika partijskog zapošljavanja dovela je do izrazito negativne selekcije, veliki broj stručnog kadra ostao je na zavodu za zapošljavanje, jer je prioritet imala partijska knjižica, a ne znanje i sposobnost. I ko trpi zbog ovakve politike? Trpe građani. Trpi Mojkovac i razarajući efekti takve politike vidljivi su na svakom koraku. Oni su prepoznatljivi i onome ko prvi put dođe u naš grad", rekao je Stanić.

On je dodao da je "vrijeme da prekinemo sa takvom praksom."

"Javna uprava mora biti oblikovana prema dokazano uspješnim evropskim modelima i principima, na kojima treba da počivaju upravne strukture, postupci i upravna kultura. Demokrate će obezbjediti stručnu, profesionalnu i odgovornu upravu, koja će snositi odgovornost za sprovođenje propisa i ostvarivanje rezultata rada. Naša je dužnost da uspostavimo sistem iz koga će proizaći pošteni javni konkursi za koje će biti zainteresovan stručni kadar, koji će tako biti motivisan da konkuriše za posao i da svojim znanjem doprinosi lokalnoj upravi. Kako bi lokalnu upravu što više približili građanima, zalagaćemo se za formiranje opštinskih i mjesnih administrativnih uslužnih centara, koji će biti u službi građana i djelovati u odnosu na njihovu inicijativu", kazao je Stanić.

Stanić je rekao da će znanje i sposobnost biti osnovni kriterijum zapošljavanja, a ne partijska knjižica.

"Zalagaćemo se za potpunu i dosljednu depolitizaciju, departizaciju i profesionalizaciju lokalne uprave i javnih službi. DPS Organizovana kriminalna grupa je imala priliku da pokaže šta zna i šta umije. I potvrdilo se da su vladali za sebe, zbog sebe i svojih, a ne zbog građana. Dokazalo se da su gradili svoje kuće, kupovali sebi stanove i automobile, dok su Mojkovac razgrađivali i uništavali. Njihovi rezultati rada su veoma vidljivi i mjere se brojem zaključanih fabrika, brojem nezaposlenih i brojem građana koji su otišli iz Mojkovca. Poštovani građani, vrijeme je da prekinemo sa praksom uništavanja našeg grada. Posljednji je čas. Vrijeme je za nove ljude, ljude koji drže svoju riječ i koji su to pokazali na djelima. Demokrate nude ono što je potrebno Mojkovcu za brz oporavak. Mi imamo jasan plan i jasnu viziju. Zato imamo pravo da očekujemo masovnu podršku Mojkovčanki i Mojkovčana, i uvjereni smo u ubjedljivu pobjedu u gradu koji je godinama bio u kandžama onih koji nisu dostojni da ga vode. Mojkovac može mnogo više i zaslužuje mnogo bolje", zaključio je Stanić.

Bonus video: