Milatović: Bratić otjerala sve koji su se protivili nacionalističkoj zloupotrebi

Ona je kazala da se "nadaju se da su učestale scene pokušaja indoktrinacije, dovoljna opomena svima da od besprizorne propagande, nacionalizma i težnje da u potpunosti bude urušena sekularna država nijesu pošteđeni ni maloljetnici, a što konačno daje i jasan odgovor zbog čega su ljetos hitno i nezakonito smijenjene stotine direktora iz crnogorskih škola"

5795 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: DPS
Milatović, Foto: DPS

Sonja Milatović, predsjednica Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) saopštila je danas da "učestale zloupotrebe djece i omladine u obrazovnim ustanovama samo su očekivana posljedica niza nakaradnih poteza Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, koje njegovo čelništvo povlači već skoro godinu dana".

"To je klasična refleksija banalne, ali opasne indoktrinacije, koja se sprovodi na svim nivoima u crnogorskom društvu. Nesagledive su posljedice takvog činjenja ove vlasti, a posebno u resorima prosvjete i kulture, iz kojih je Vesna Bratić otjerala sve one koji su se protivili nacionalističkoj zloupotrebi ovih oblasti. Uzgred, oni koji ćute na sve to - jednako su odgovorni kao i oni koji na najgori način, koristeći i djecu, urušavaju i nagovještaje građanskog društva u Crnoj Gori", istakla je Milatović.

Ona je dodala da se "nadaju se da su učestale scene pokušaja indoktrinacije, dovoljna opomena svima da od besprizorne propagande, nacionalizma i težnje da u potpunosti bude urušena sekularna država nijesu pošteđeni ni maloljetnici, a što konačno daje i jasan odgovor zbog čega su ljetos hitno i nezakonito smijenjene stotine direktora iz crnogorskih škola".

"Ovo je još jedan razlog u nizu postojećih zbog čega ova Vlada mora što hitnije da ode, jer svaki novi dan sa njom je novi dan propasti Crne Gore", zaključila je Milatović.

Bonus video: