Došljak: Reforme DPS-a znače sučeljavanje sa realnošću u vremenu kada su ugroženi interesi građanske CG

On je na juče održanoj 9. Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS u Šavniku kazao i da se dominantnost ideja njihove partije najbolje i najjače osjetila u ovih godinu dana kada je na sceni do izražaja došlo "srednjovjekovno idejno zarobljeništvo aktuelne vlasti"

3541 pregleda 8 komentar(a)
Došljak, Foto: DPS
Došljak, Foto: DPS

Reforme Demokratske partije socijalista znače kadrovsko i programsko jačanje i sučeljavanje sa realnošću, našom i crnogorskom, u vremenu kada su ugroženi najvitalniji interesi građanske Crne Gore i to od strane ove marionetske vlade, kazao je član Predsjedništvima te partije Draško Došljak.

On je na juče održanoj 9. Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS u Šavniku kazao i da se dominantnost ideja njihove partije najbolje i najjače osjetila u ovih godinu dana kada je na sceni do izražaja došlo "srednjovjekovno idejno zarobljeništvo aktuelne vlasti".

Takođe, on je istakao da slogan njihove partije - "Društvo znanja", se upravo u Šavniku doživljava u saglasju sa onim da su znanje i sposobnost njihov izbor, te da "neznavena politika ove Vlade našu državu skreće sa kursa koji vodi ka Evropskoj uniji".

"Nažalost, to je njihov cilj, a naš je da se kroz reforme vratimo na poziciju stožera državne politike i punim kapacitetom nastavimo da brinemo o Crnoj Gori evropskih vrijednosti. Šavnik - kraj koji ima i Novicu Cerovića i Borislava Pekića dobro razumije i tradiciju i Evropu. Zato su ideje i programi DPS-a ovdje u kontinuitetu na visokoj cijeni", saopštio je Došljak.

Kako se navodi u saopštenju, na konferenciji je zajednički konstatovana neophodnost podmlađivanja novog saziva Opštinskog odbora, što su naveli kao jedan od glavnih aspekata kadrovskog jačanja partije. Zaključeno je da su mladi pokretačka snaga i garant da sve ono što su radile prethodne generacije ima dobru šansu za dalji napredak.

Bonus video: