Srzentić od utorka u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Razgovaraće se i na temu medija i medijske pismenosti, upravljanja javnim servisom, ali i o planovima za digitalnu transformaciju i upravljanje digitalnom transformacijom kroz vrijeme i razvoju eUsluga, gdje će iskustva Slovenije biti od izuzetne koristi

2984 pregleda 5 komentar(a)
Tamara Srzentić, Foto: PR Centar
Tamara Srzentić, Foto: PR Centar

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, predvodiće crnogorsku delegaciju koja će od utorka do četvrtka boraviti u zvaničnoj posjeti Ljubljani.

Posjeta će, kako je saopšteno iz Ministarstva, biti prilika za razmjenu mišljenja i iskustava u vezi sa prioritetnim aktivnostima dvije zemlje, posebno u oblasti digitalizacije i reforme javne uprave.

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker pozvao je Srzentić da posjeti Sloveniju i razgovara sa partnerima u Vladi.

Imajući u vidu dobru saradnju sa resornim institucijama Vlade Slovenije, Srzentić će se susresti sa ministrom javne uprave Boštjanom Koritnikom, ministrom ekonomskog razvoja i tehnologije Zdravkom Počivalšekom, ministrom kulture Vaskom Simonitijem, i ministrom bez portfelja zaduženim za digitalnu transformaciju Mark Borisom Andrijaničem.

Takođe, imajući u vidu značaj Privredne komore i Digitalne koalicije u Sloveniji, Srzentić će se susresti sa predsjednikom Privredne komore Slovenije Nenadom Šutanovcem, i predsjednikom upravnog odbora slovenačke Digitalne koalicije Igorom Zorkom.

Pored toga, Srzentić će imati sastanke sa crnogorskim studentima i počasnim konzulom Crne Gore u Sloveniji, Vojom Kovačem.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je u fazi izrade niza strateških dokumenata, a prije svega Strategije reforme javne uprave, Strategije digitalne transformacije, Strategije saradnje sa NVO, Strategije informacione bezbjednosti, kao i niza pravih akata iz svoje nadležnosti.

“Planirani sastanci će biti prilika za razmjenu mišljenja u vezi sa prioritetnim aktivnostima dvije zemlje, unapređenjem bilateralne saradnje iz pomenutih resora, ali prilika da se razgovara na temu evropskih integracija u oblastima reforme javne Uprave i digitalizacije”, navodi se u saopštenju.

Razgovaraće se i na temu medija i medijske pismenosti, upravljanja javnim servisom, ali i o planovima za digitalnu transformaciju i upravljanje digitalnom transformacijom kroz vrijeme i razvoju eUsluga, gdje će iskustva Slovenije biti od izuzetne koristi.

Bonus video: