Demokrate: Nepravedno ukinute naknade majkama sa troje i više djece vraćene u iznosu u kom su stečene

U prethodnom periodu niti smo bili lijeni, niti smo odustali od zajedničke dugogodišnje borbe za povratak nepravedno ukinutih naknada, već smo napisali novi nacrt Zakona, jer država nisu zidine, niti prazna akta, već ljudi: majke su stvarale Crnu Goru, i niko od njih nije zaslužniji pa vraćanje naknada smatramo istinskim patriotizmom""

13564 pregleda 27 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je danas da su poslanici te partije napisali Zakon kojim se kako su kazali majkama sa troje i više djece vraćaju naknade u istom iznosu u kom su te naknade stekle.

"Demokratska Crna Gora ponosna je što se može obratiti uvaženim majkama sa troje i više djece i obavijestiti ih da je od strane poslanika Demokrata napisan Zakon kojim se vraćaju naknade majkama u istom iznosu u kom su te naknade stekle. Poštovane majke, možete smatrati da su nepravedno ukinute naknade vraćene, a to vam garantujemo kao ozbiljna politička grupacija kojoj je jedina ideja i misija političko djelovanje u cilju države vladavine prava i socijalne pravde", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije sU kazali da je Ustavni sud prethodni zakon proglasio neustavnim.

"Ali svakom je jasno da je to je uradio Ustavni sud pod dirigentskom palicom bivše vlasti i tu činjenicu posebno moramo imati u vidu, i prema njoj se vraćanjem naknada za majke odnijeti na pravedan način. U prethodnom periodu niti smo bili lijeni, niti smo odustali od zajedničke dugogodišnje borbe za povratak nepravedno ukinutih naknada, već smo napisali novi nacrt Zakona, jer država nisu zidine, niti prazna akta, već ljudi: majke su stvarale Crnu Goru, i niko od njih nije zaslužniji pa vraćanje naknada smatramo istinskim patriotizmom", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su kazali da su godinama pomagali majke putem besplatne pravne pomoći i dodali su da su se godinama zajedno s majkama borili da im se vrati stečeno pravo, kao i da su učestvovali u svim aktivnostima, te da sada dolaze do finiša tog procesa.

"To je naše obećanje, to je naša data riječ. I evo, pronašli smo model", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: