Konjević: Potvrđeno nam je da je Krivokapić tražio ostavku Sekulovića i Brđanina

Konjević je rekao i da im je potvrđeno da direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić nije službenim putem dostavio dvije ključne informacije za Cetinje direktoru Uprave policije i ministru unutrašnjih poslova

28286 pregleda 29 komentar(a)
Konjević, Foto: Biljana Matijašević
Konjević, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i poslanik Raško Konjević kazao je danas da ono što su čuli na sjedinici Odbora za bezbjednost i odbranu samo potvrđuje da je Crna Gora u institucionalnoj krizi.

"Potvrđeno nam je da je premijer (Zdravko Krivokapić) tražio ostavku ministra unutrašnjih poslova (Sergej Sekulović) i direktora Uprave policije (Zoran Brđanin)", kazao je on novinarima nakon sjednice Odbora.

Dodao je i da im je potvrđeno da direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić nije službenim putem dostavio dvije ključne informacije za Cetinje direktoru Uprave policije i ministru unutrašnjih poslova.

"Kolege u Odboru su podržale da o ovom stanju razgovaramo sa predsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova", kazao je Konjević.

Dodao je da je ministar unutrašnjih poslova tvrdio da je uputstvo koje mu je uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 5. septembra dostavio premijer nezakonito, a da danas niko nije znao gdje je to uputstvo.

Kazao je da su te informacije dostavljene trojici predsjednika i koordinatoru službi bezbjednosti.

On je komentarišući današnje navode Demokratskog fronta (DF) rekao da je stav DF legitiman, ali da je najbolje rješenje da se mandat vrati građanima.

"Zbog ovakvog odnosa parlamentarne većine i vlade institucije su u blokadi. Dugotrajna pregovaranja ne vode ni do čega", rekao je Konjević.

Jedan od lidera DF Andrija Mandić je ranije danas kazao da pokreću izbor nove Vlade.

Povezani članci

01. Novembar 2021.

Mandić: Pokrećemo izbor nove Vlade

Bonus video: