Pačeko: Međunarodna solidarnost neće izostati za ideje demokratije

"Moramo je zalivati svaki dan, jer ona ili može da raste, ili da se razboli. Zato svi koji su demokrate po opredjeljenju, treba da je zastupaju svaki dan, kao i parlamentarizam", kazao je Pačeko

2612 pregleda 0 komentar(a)
Bečić i Pačeko, Foto: Skupstina.me
Bečić i Pačeko, Foto: Skupstina.me

Crna Gora u svakom trenutku može računati na međunarodnu solidarnost prilikom zastupanja suštinskih ideja demokratije, poručio je predsjednik Interparlamentarne unije, Duarte Pačeko.

On je, u čestitki predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću povodom 115 godina od uvođenja parlamentarizma, kazao da je "demokratija poput cvijeta“.

"Moramo je zalivati svaki dan, jer ona ili može da raste, ili da se razboli. Zato svi koji su demokrate po opredjeljenju, treba da je zastupaju svaki dan, kao i parlamentarizam", kazao je Pačeko.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, poručio da već postoji jasna svijest o tome da će društveni mediji donijeti novi vid demokratije.

"Takođe znamo da visoka predstavnička demokratija uvijek nosi probleme, ali da je moguće da radimo na sebi, da se borimo protiv korupcije, da se borimo protiv mnogo opasnosti u svijetu", naveo je Pačeko.

On je kazao da je od suštinskog značaja da vjera u demokratiju i u vladavinu prava, u potpunosti živi.

Paček je naveo da je ubijeđen da su slobode od suštinskog značaja za ljude, kako bi se išlo naprijed ka boljem svijetu, boljoj državi, boljim gradovima.

"U svakom trenutku možete računati na međunarodnu solidarnost prilikom zastupanja ovih suštinskih ideja demokratije. Znamo da i mi možemo računati na vas, kao na aktivnu demokratiju koja učestvuje u svim institucijama na svjetskom nivou, uključujući Interparlamentarnu uniju”, zaključio je Pačeko.

Bonus video: