Demos: Hitno zakazati sastanak parlamentarne većine

"Ukoliko se izvuku pouke iz jednogodišnjeg iskustva vlasti, posebno vlade, koje su karakterisale mnoge anomalije i nepotrebni eksperimenti, vladajuća većina ima mogućnosti da organizuje nov, odgovoran, racionalan način funkcionisanja vlade i parlamenta", saopšteno je iz Demosa

8449 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Partija Demos, čiji je lider Miodrag Lekić, saopštila je da je potrebno hitno zakazati sastanak parlamentarne većine koja bi opredijelila dinamiku nastalog političkog procesa.

To će, kako su naveli, biti prilika da sve svi politički subjekti jasno izjasne oko daljeg pravca funkcionisanja vlasti.

"Ukoliko se izvuku pouke iz jednogodišnjeg iskustva vlasti, posebno vlade, koje su karakterisale mnoge anomalije i nepotrebni eksperimenti, vladajuća većina ima mogućnosti da organizuje nov, odgovoran, racionalan način funkcionisanja vlade i parlamenta", saopšteno je iz Demosa.

Dodaju da se kao i do sada zalažu za promjene u sistemu vlasti, s ciljem ispunjavanja očekivanja građana Crne Gore.

"Najavljene promjene su danas ubrzane i zbog ignorisanja dogovorenog postupka rekonstrukcije vlade, koji je takođe bio mogući izlazak iz institucionalne i političke krize. Isuviše traje po učincima zabrinjavajući status kvo koji je bio protiv interesa građana i u korist poraženih snaga na poslednjim izborima da bi se sve to moglo dalje tolerisati", saopšteno je iz Demosa.

Navode da se sada otvara mogućnost stvarnog konsolidovanja vlasti koja, kako kaže, treba da djeluje prema pravilima i iskustvima zemalja zapadne parlamentarne demokratije.

Bonus video: