Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu nastavlja sa radom u ponedjeljak

Predsjednik Odbora Strahinja Bulajić je ocijenio da učešće svih članova tog tijela u daljem radu obezbjeđuje neophodne pretpostavke za ispunjavanje ciljeva definisanih u odluci o formiranju samog Odbora

3358 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od sjednica, Foto: Printscreen
Sa jedne od sjednica, Foto: Printscreen

Skupštinski Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu nastavlja rad u ponedjeljak, 8. novembra, saopštio je predsjednik tog tijela Strahinja Bulajić.

Kazao je da će se na dnevnom redu sjednice, osim izvještaja o dosadašnjem radu radnih grupa Odbora, naći i dogovor o daljem radu Odbora u trenutnoj političkoj situaciji, a u svjetlu novonastalih međupartijskih odnosa u Skupštini.

Bulajić je ocijenio da učešće svih članova Odbora u daljem radu obezbjeđuje neophodne pretpostavke za ispunjavanje ciljeva definisanih u odluci o formiranju samog Odbora.

"Samim tim pokazujemo političku volju za konkretnim izbornim reformama koje će Crnoj Gori obezbijediti fer i demokratski izborni proces već na prvim narednim izborima", naveo je on.

"S obzirom da odbor čine iskusni parlamentarci, koji su u dosadašnjem radu u okviru radnih grupa Odbora već obavili zančajan dio posla, očekujem da će se rad odbora odvijati u okviru zadatog roka, upravo imajući u vidu aktuelnost političkog trenutka koji pobuđuje kako domaću tako i regionalnu pažnju i zainteresovanost", zaključio je Bulajić.

Bonus video: